Say it
Image default
Vervoer en transport

Wist je dit ?

Wist je dat over Schipholtaxi’s

Een paar ‘Wist je dat-jes’ over Schipholtaxi’s. Wist je bijvoorbeeld dat het aantal taxi’s de laatste jaren verdubbeld is? Sinds de invoering van de taxiwet in 2000 zijn er vele, echt vele mensen taxi gaan rijden. Inmiddels probeert men vanuit alle kanten de regelgeving strenger te maken en goed te controleren op veiligheid en betrouwbaarheid. Maar het blijft nog altijd riskant om zomaar in een taxi te stappen, zeker op en rondom Amsterdam en Schiphol.

 

Een prijsafspraak maken mag

Wist je dat je een vaste prijs mag afspreken voor jouw taxirit? Wettelijk gezien is dit toegestaan en het heeft ook de voorkeur boven een taximeter. Deze meter loopt namelijk gewoon door als de taxi bijvoorbeeld stilstaat bij een rood stoplicht of als de taxi kilometers onbewust of bewust omrijdt.. Laat je dus niet tegenhouden om een vaste prijs vooraf af te spreken. Zeker als je een lange rit, zoals van Schiphol naar je huis diep in het Zuiden van Nederland, voor de boeg hebt.

 

Je hoeft niet in te stappen bij de eerste taxi op een taxistandplaats

Soms wordt er door mensen gedacht dat ze geacht worden bij de eerste taxi die staat te wachten bij een taxistandplaats in te stappen, maar dit is niet het geval. Je bent vrij om te de taxi te nemen die je bevalt, of waarmee je een goede prijs kunt afspreken. Vaak zijn de taxistandplaats overigens wel dure taxi’s. Mede omdat de tijd dat ze staan te wachten ook betaald moet worden. Daarnaast betaalt men ook voor de taxistandplaats zelf. Laat je niet in verwarring brengen, zeker niet op de drukke plaatsen met vele reizigers zoals het vliegveld Schiphol.

 

<h2>Schipholtaxi.pro biedt scherp tarief</h2>

Een andere alternatief is vooraf je Schipholtaxi regelen en tegen een vast, scherp tarief. Het Schipholtaxibedrijf van de website Taxibestellen is hier een mooi voorbeeld van. Ze denken mee met de klant en houden hun taxiritten betaalbaar ten opzichte van concurrenten. Naast het vervoer naar het drukste vliegveld van Nederland is tevens ander vervoer mogelijk. Men biedt particulier en zakelijk vervoer met keurige chauffeurs. Je kan zelfs je wensen voor het soort auto geven, aan elke optie zit een eerlijke prijs.