Say it
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen met een laag budget doe je zo

Verhuizen: de meeste mensen hebben er een enorme hekel aan terwijl een enkeling er wel de uitdaging van inziet. Hoe dan ook blijft het een enorme klus. Wat ook vaststaat is dat het veel tijd en energie kost, het hoeft echter niet altijd veel geld te kosten. Als u het goed aanpakt dan is het klusje zo op een betaalbare manier geklaard. In dit artikel vindt u wat tips.

Aanleidingen tot verhuizen

Er zijn verschillende aanleidingen om te verhuizen. Het kan zijn dat u een grotere woning hebt gevonden of dat u een woning gevonden hebt die beter aan uw wensen voldoet. Ook kan het zijn dat een woning ontruimt moet worden of wordt tijd voor een adolescent om op zichzelf te gaan wonen. Wat de aanleiding tot verhuizen ook is: een goede voorbereiding is het halve werk.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding van een verhuizing is ontzettend belangrijk. Hoe beter de verhuizing wordt voorbereidt, des te gemakkelijk zal de uitvoering zijn. Of u nou voor een verhuisbedrijf kiest of het inpakken zelf doet: begin eerst met na te denken of u alles wilt meeverhuizen of dat u bepaalde dingen wilt verkopen of weggooien. Dit bespaart u veel werk, zowel bij het inpakken maar ook tijdens de verhuizing en bij het uitpakken. Heeft u de tijd, dan is het ook verstandig om voordat u begint met inpakken zoveel mogelijk spullen uit te zoeken en te ordenen. Zo gaat alles uiteindelijk netjes de dozen in, wat veel werk bij het uitpakken scheelt.

Heeft u tijdig de sleutel van uw nieuwe woning, dan loont het om al verlichting en andere noodzakelijkheden aanwezig te hebben.

Denk ook na over adreswijzigingen: banken, verzekeringen, dokter of ziekenhuis, online winkels en andere organisaties en instanties waar uw adres relevant voor is.

De uitvoering: het inpakken en de verhuizing

Op verhuisdozen is veel geld te besparen door ze tweedehands te kopen. Soms worden verhuisdozen zelfs voor niets aangeboden omdat mensen er snel vanaf willen. Kies niet voor gekreukelde of gescheurde dozen, hierdoor worden ze veel minder sterk. Wilt u verhuisbedrijf Snelle Jongens het inpakwerk te laten doen? Dan zal door de ervaring van de professionele inpakkers het inpakken veel sneller en efficiënter gebeuren dan wanneer u alles zelf moet doen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het inpakken geheel of deels zelf te doen.
Hier een paar tips voor het inpakken en de verhuizing:

  • Betreft het zware spullen, vul dan niet de doos tot de rand aan toe. Beter is het om deze op te vullen met knuffels of lichte kussens.
  • Wikkel breekbare zaken in iets dat beschermt. Dit kan verhuispapier zijn, dit is dun papier. U kunt ook handdoeken of Niet elk bord hoeft apart in papier gewikkeld te worden maar wees vooral niet te zuinig met inpakpapier.
  • Met kleding zijn veel dozen te vullen, maar u kunt hier ook koffers of shoppertassen voor gebruiken.
  • Kies een zo groot mogelijke verhuiswagen. Een grotere wagen kost misschien meer aan huurkosten, maar omdat hier veel meer in past hoeft u minder vaak op en neer te rijden. Dit maakt de verhuizing efficiënter én het bespaart veel tijd en brandstof.
  • Heeft uw nieuwe woning een mooie vloer, dan kan het raadzaam zijn hier bescherming op te leggen zodat deze tijdens het constante binnenlopen beschermd blijft.

Het uitpakken

Dit is waarschijnlijk de zwaarste stap maar ook degene die het meest loont: het uitpakken. Staat alles eenmaal in uw nieuwe woning, dan begint het grote uitpakken en inruimen. Of u nou per ruimte of op prioriteit uitpakt hangt af van uw voorkeur en situatie. Heeft u bijvoorbeeld kleine kinderen, dan is het waarschijnlijk belangrijk om te beginnen met de zaken die voor hen belangrijk zijn. Heeft u alle tijd en heeft u niet veel zaken dringend nodig, dan kunt u rustig ruimte voor ruimte uitpakken.

Wat uw situatie ook is en wat uw wensen ook zijn: ontdek alle mogelijkheden voor een betaalbare verhuizing op www.verhuisbedrijfsnellejongens.nl!