Say it
Image default
Vervoer en transport

Waarom een achteruitrijcamera?

Het aanschaffen van een achteruitrijcamera is waarschijnlijk nog nooit bij je opgekomen. Waarschijnlijk denk je dat je het niet nodig hebt en zelf prima kan rijden. Toch denk ik dat het beter is voor iedereen, ook voor jou, om een achteruitrijcamera te installeren.

 

Het verkeer is een gevaarlijke plek. Gemiddeld sterft er elke 25 seconden iemand in het verkeer. Om te voorkomen dat jij dat bent, kan je een achteruitrijcamera aanschaffen. Met een achteruitrijcamera heb je meer ogen op de weg, want je kan nooit genoeg zicht hebben op alles wat er om je auto heen gebeurd. Verder kan je een achteruitrijcamera ook nog gebruiken om geld te verdienen. 

 

Als je niet bijzonder handig bent en wel eens schade veroorzaakt tijdens het parkeren, dan is een achteruitrijcamera een must-have. Voor vanaf negentig euro, wat veel minder is dan je betaalt voor het repareren van je eigen auto of andermans auto, kan je verzekeren dat je nooit meer ergens tegenaan rijdt. Zo kan je dus geld besparen en soms ook nog geld verdienen, omdat je minder verliest dan je oorspronkelijk zou hebben verloren. 

 

Als je weinig ruimte hebt in of op je wagen, dan is het altijd nog mogelijk om een draadloze achteruitrijcamera te kopen. Bij het installeren van een draadloze achteruitrijcamera hoef je geen gaten meer te boren in je wagen en zitten er geen draden meer in de weg. Het enige nadeel aan draadloze achteruitrijcamera’s is dat ze last kunnen hebben van ruis, vooral analoge draadloze achteruitrijcamera’s. Daarom is het aan te raden om toch voor een bedrade achteruitrijcamera te gaan als het kan. Het installeren ervan gaat volgens een vast principe: probeer het zo hoog mogelijk te installeren, zodat het zoveel mogelijk kan overzien. Dit is vooral belangrijk bij grote voertuigen zoals een vrachtwagen. Een achteruitrijcamera vrachtwagen moet zeker de dode hoek van de vrachtwagen kunnen zien.

 

Omdat er zoveel verschillende soorten voertuigen zijn en ook zoveel verschillende soorten achteruitrijcamera’s is het aan te raden om een expert te raadplegen voordat je een achteruitrijcamera koopt en helemaal als je het zelf wilt installeren.

 

https://www.vanzwitserland.nl/