Is een bus leasen geschikt voor mij?

By | april 4, 2019

Uiteindelijk kan natuurlijk niemand voor jou beslissen of een bus leasen de beste oplossing voor jou is, maar je kunt je wel goed laten informeren. Als je twijfelt over het leasen of kopen van een bus, dan kun je rekening houden met best wat belangrijke verschillen. Wanneer je koopt, dan is de bus natuurlijk echt jouw eigendom. Bij het leasen is dit niet het geval. Je hoeft bij het leasen geen grote uitgave voor de aanschaf te doen en dit is wel nodig als je koopt. Wanneer je besluit te kopen, dan moet je verzekering en belasting betalen, je moet afschrijvingskosten berekenen en geld reserveren voor reparaties en onderhoud. Dit hoeft niet wanneer je een bus leaset. De administratie is dan ook een stuk kleiner bij het leasen van een bus dan wanneer je de bus koopt.

De voor- en nadelen afwegen

Als je in een Volkswagen Transporter leasen wilt gaan rijden, dan kun je deze kopen of leasen. Uiteindelijk is het aan jou om de voor- en nadelen van beide opties tegenover elkaar te zetten en zo een beslissing te maken. Als je een bus koopt, dan is deze van jou. Kom je in financieel zwaar weer terecht, dan kun je de bus verkopen. Als je leaset is dit niet mogelijk. De bus is immers niet van jou. Als je het contract vroegtijdig verbreekt, dan loop je het risico dat je een fikse boete moet betalen. Er zijn veel voordelen van een bus leasen, maar zoals je ziet kunnen er ook wel nadelen aan vast zitten.

Kijk altijd even verder, bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen 

Leasen biedt je meer voordelen. Het is aan te raden om de prijzen van de verschillende leaseaanbieders goed met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste deal te pakken hebt voor het leasen van je bus. In de meeste gevallen kun je voordeliger uit zijn als je even iets verder kijkt dan de eerste aanbieder die je tegenkomt

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/