Say it
Image default
Zorg

Waarom is een rollator zo belangrijk voor ouderen?

Een rollator is beste uitkomst voor ouderen voor als zij niet meer kunnen lopen, een rollator biedt ouderen namelijk de ondersteuning om het lopen een stuk makkelijker te maken. Lopen is voor oudere mensen heel belangrijk omdat het de geest goed houdt en de bloedsomloop hierdoor wordt gestimuleerd. 

Rollz Flex

Wat veel ouderen vervelend vinden is dat ze de zelfstandigheid kwijt raken naarmate ze ouder worden, door een rollator wordt de zelfstandigheid vergroot. Om boodschappen te doen heeft Rollz de Rollz Flex bedacht, dit is een wendbare rollator met een boodschappentas. Het is hierdoor makkelijker voor ouderen om boodschappen te doen, de rollator heeft een kleine draaicirkel en is dus makkelijk te besturen in de supermarkt. 

Rollz Motion (Performance)

Voor de wat langere afstanden is de Rollz Motion ontworpen, het mooie aan deze rollator is dat deze tot rolstoel gemaakt kan worden. Wanneer een ouder iemand dus een langere afstand loopt kan er tussendoor worden uitgerust. Omdat niet elk terrein vlak is heeft Rollz ook de Rollz Motion Performance, deze rollator beschikt over schokdempers en kan dus over ruiger terrein. Boswandelingen worden hierdoor dus ook mogelijk. 

Rollz Motion Rhythm

Deze rollator maakt het lopen voor mensen met bijvoorbeeld parkinson heel makkelijk, dit komt doordat het looppatroon wordt gestimuleerd. Dit kan op verschillende manieren, door geluidjes, een laser en door kleine schokjes in de hand. Deze rollator voorkomt ook dat ouderen kunnen vallen wanneer ze niet meer stabiel staan. 

Kwaliteit

Rollz vindt de kwaliteit van hun rollators erg belangrijk, er is dus ook een lang onderzoek geweest naar de perfecte rollator. Dit onderzoek is uitgevoerd door specialisten op dit vakgebied. Een mooie bijkomstigheid is dat alle rollators worden gemaakt van duurzame materialen, zo draagt u ook nog uw steentje bij aan het millieu.