Say it
Image default
Vakantie

5 culturele activiteiten in Milaan!

Milaan is de op een na grootste stad van Italië. Het is een belangrijke zakenstad en n als je van shoppen houdt, is Milaan een absolute aanrader. Maar… Milaan is meer.

Hieronder vindt je 5 culturele redenen waarom een stedentrip naar Milaan meer dan de moeite waard is. Dit is echter maar een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Milaan.

Dit prachtige bouwerk uit de negentiende eeuw is genoemd naar de Italiaanse koning Victor Emanuel II. Hij legde op 7 maart 1865 de eerste steen. De passage vormt een verbinding tussen het Domplein en het Piazza della Scala. Als je door de toegangspoort aan het Domplein naar het Piazza della Scala kijkt, zie je het beeld van Leonardo da Vinci. Op de mooie marmeren mozaïekvloer is in het midden de afbeelding van een stier. Ze zeggen dat als je over de genitaliën van de stier loopt, dat dat geluk zou brengen! 

De dom van Milaan is een plek die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf in Milaan. De bouw van de kathedraal heeft maar liefst 4 eeuwen geduurd, maar zo gek is dat niet als je kijkt naar de vele details en enorme afmetingen. Je kunt de kathedraal van binnen bekijken en het is aan te raden om een bezoekje te brengen aan het dak van de kathedraal. Voor 8 euro (met de trap) of 13 euro (met de lift) ga je naar boven en geniet je van het prachtige uitzicht over Milaan.

Dit gigantische kasteel uit de veertiende eeuw is vernoemd naar Francesco Sforza, de vierde hertog van Milaan, die het fort in de vijftiende eeuw volledig verbouwde en uitbreidde met woonvertrekken en een opstelplaats voor de soldaten. Francesco Sforza kende al zijn soldaten bij naam, zelfs alle namen van de paarden van de soldaten paarden kende hij. In het kasteel is het Musei del Castello gevestigd. In dit museum is het laatste werk van Michelangelo te bewonderen. Hij schilderde het op 90-jarige leeftijd en stierf voordat hij het heeft kunnen af maken.

Je kunt bijvoorbeeld een dure city tour doen via een organisatie, maar je kunt natuurlijk ook je eigen sightseeing regelen. Oranje trammetjes rijden overal rond in Milaan. Het lijkt op een toeristische attractie, maar het dient echt als openbaar vervoer in heel Milaan. Voor €1,50 heb je een ticket dat 90 minuten geldig is, en kun je naar de plekken toe reizen die jij het liefste wilt bezoeken.

Voor €5,- doordeweeks en €5,50 in het weekend kan je een duik nemen en lekker zwemmen in Milaans grootste openbare zwembad, Lido di Milano. Er zijn hier glijbanen, zonnebedden, tennisvelden, beachvolleybal velden en zelfs een sportschool aanwezig. Een heerlijke afkoeler in de warme zomermaanden!

Auto huren in Milaan

Er zijn een aantal plekken in Milaan waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Milaan met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Green Motion, Keddy By Europcar, Alamo, Thrifty, InterRent, National, Sixt, Hertz, Europcar en Goldcar, Avis hebben onder andere een loket op het vliegveld van Milaan. Een auto huren kan al vanaf 20 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Milaan te verkennen. Autoverhuur op luchthavens in de buurt: Autoverhuur Luchthaven Milaan Malpensa, Luchthaven Milaan Linate en Luchthaven Bergamo-Orio al Serio. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Milaan is prima.

 

https://www.autoitaly.nl/nl-stad-milaan/