Say it
Image default
Onderwijs

Wat zijn de verschillende leerstijlen?

Mensen leren graag nieuwe dingen. Nieuwe dingen leren zorgt er namelijk voor dat het leven leuk en bovendien ook uitdagend blijft. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen via verschillende leerstijlen dingen zouden kunnen leren. Iedereen heeft zijn eigen leerstijl die het beste en meest effectief is voor hem of haar. Het is voor mensen waardevol om onderzoek te doen naar je eigen leerstijl. Wanneer je namelijk weet wat je eigen leerstijl is wordt het gemakkelijker om deze leerstijl toe te passen wanneer je iets nieuws wilt gaan leren. Wanneer je een leerstijl toepast die geschikt is voor jou zal het leren gemakkelijker gaan. 

Dit zijn de leerstijlen  

Zoals gezegd hebben verschillende onderzoekers geconcludeerd dat er verschillende leerstijlen van elkaar onderscheiden kunnen worden. De psycholoog Kolb is een van de onderzoekers die professioneel onderzoek heeft gedaan naar de verschillende leerstijlen die mensen zouden kunnen hebben. Hij heeft de leerstijlen onderverdeeld in vier verschillende subgroepen. Deze vier groepen zijn de doeners, denkers, beslissers en beschouwers. Deze vier groepen hebben iedereen hun eigen unieke karakteristieken en eigenschappen. Iedere subgroep staat symbool voor hoe de mensen die tot die subgroep behoren het liefste en het meest effectief nieuwe informatie tot zich zullen nemen. 

Hoe weet je wat je eigen leerstijl is? 

Als je graag effectief en productief nieuwe dingen wilt gaan leren in het leven en gepersonaliseerd leren wil gaan toepassen in je leven is het een hele verstandige en handige tip om uit te zoeken wat jouw eigen unieke leerstijl is. Om te ontdekken wat jouw eigen unieke leerstijl is kun je het beste het internet om raad gaan vragen. Op het internet zijn namelijk verschillende online testen te vinden waaruit je kunt gaan ontdekken wat jouw eigen leerstijl is. Je zult online een aantal vragen beantwoorden en aan de hand van die antwoorden zal het programma kunnen berekenen wat jouw leerstijl is. 

Wanneer pas je de leerstijlen toe? 

Voordat je moeite zult gaan steken in het onderzoeken van jouw leerstijl zul je misschien eerste een duidelijker beeld willen hebben over wanneer je de leerstijl concreet zou kunne gaan toepassen in je eigen dagelijkse leven. Echter, op deze vraag is lastig een duidelijk antwoord te geven. Het is namelijk zo dat het afhangt van jouw persoonlijke situatie wanneer je de leerstijl zou kunnen toepassen in jouw dagelijks leven. Stel je bent leerkracht of docent en je wil graag nieuwe dingen leren. Dan zou je de kennis over jouw eigen leerstijl perfect kunnen toepassen wanneer je een nascholing basisonderwijs volgt.