Say it
Image default
Onderwijs

Muziek in kunsteducatie

Muziek is een groot onderdeel van kunsteducatie, of het nu gaat om bewegen op de muziek, zelf muziek maken doormiddel van instrumenten of gewoon het luisteren naar muziek. Alles hoort erbij en ook alles is heel leerzaam. Zo kan je met het bewegen op muziek meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen lichaam en hoe het beweegt. Bij het maken van muziek is het toch iets bijzonders dat je creëert met je handen. Een mooi geluid is het resultaat van een bepaalde beweging die jij maakt met je handen, dat is over het algemeen al iets om trots te zijn. Er zijn veel muziek instrumenten op de markt in deze tijd, vroeger was dat wel anders. Mensen maakte muziek instrumenten van de meest simpelste dingen om er zo plezier uit te halen. Ze hadden toen nog geen technologie en computerschermen waar ze spelletjes op konden spelen, ze moesten zichzelf vermaken.

Muziek activiteiten in kunsteducatie

Muziek is dus zoals al eerder vermeld een groot onderdeel van kunsteducatie, zo zijn er wel als nog veel verschillende opties binnen de muziek. Om te beginnen kan je kiezen voor een soort optreden, zoals een lip dub. Hier gaat het om de show erom heen en om het playbacken van een nummer. Echt heel muziekaal hoef je er dus niet voor te zijn. Wel kan dit een hele leuke activiteit zijn voor een grote groep. Je kan er zo voor zorgen dat iedereen zijn eigenen spotlight momentje krijgt. Muziek activiteiten in het algemeen zijn heel breed, zo kan je dus een lip dub doen maar ook leren rappen, zingen of nummers schrijven. Je kan met deze activiteiten dus eigenlijk vrijwel alle kanten op.

Workshops Djembé

Vroeger werden er van de simpelste dingen instrumenten gemaakt voor de plezier. Zo kennen we allemaal de Djembé wel, gemaakt van hout en een dieren vel. Doormiddel van de trillingen die je maakt als je er op slaat komt er een zwaar, hol geluid uit. Vroeger was dit vooral in indianen stammen een belangrijk instrument. Nu tegenwoordig hoort het gewoon bij de rest. Een workshop Djembé is erg leerzaam, zo leer je de geschiedenis. Maar ook hoe je erop kan spelen zonder dat je handen uiteindelijk zeer gaan doen.

https://www.grotebroer.nl