Say it
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten als je een regenjas koopt?

Eerst en vooral moet je er zeker van zijn dat het materiaal echt waterdicht is en niet alleen waterafstotend of waterafstotend! Een enorm verschil, want alleen een waterdicht regenjack is echt waterdicht en beschermt je voldoende!

Als in de beschrijving staat waterdicht of waterafstotend, dan betekent dat dat het jack lichte regen korte tijd buiten houdt – en vaak pas aan het begin van zijn leven. Het biedt gewoon niet genoeg bescherming. Bij Globetrotter kun je er op vertrouwen: Regenjacks zijn waterdichte regenjacks. Waterafstotende jassen vind je ook in andere categorieën, zoals softshells.

Snelle info: We gebruiken de term hardshell (of hardshell jack) als synoniem voor regenjack. Het is een beetje “outdoor jargon” en betekent eigenlijk hetzelfde. Maar: laat je niet in de war brengen, uiteindelijk zijn het de feiten die tellen bij de aanschaf van je regenjack of hardshell.

In principe geldt het volgende: Hoe vaker of langer je je regenjack draagt, hoe belangrijker een goede snit, hoge (materiaal)kwaliteit en goede eigenschappen zijn. Als je een soort noodjack alleen nodig hebt voor een of twee wandelingen per jaar, is het natuurlijk een andere zaak dan wanneer je ook je rugzak in voortdurende regen draagt of het jack in het dagelijks leven veel draagt.

Ben je op zoek naar een regenjas van hoge kwaliteit? Kijk dan eens naar een Rains regenjas.