Say it
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een hartslagmeter tijdens het sporten

Het belang van een hartslagmeter tijdens het sporten

 

Voor wie al wat langer sport, weet hoe belangrijk het is dat je regelmatig je hartslag kunt meten. Niet voor niets zijn de meeste schema’s van duursporters daarom ook gebaseerd op basis van hartslag. Met de komst van het sporthorloge is dit tegenwoordig kinderspel geworden en kun je op ieder gewenst moment je hartslag aflezen vanaf je scherm. Maar waarom is het nu eigenlijk zo belangrijk om je hartslag te kunnen bijhouden? We weten immers als dat het belangrijk is om een goede outfit te dragen, zoals een paar goede schoenen en voor de vrouwen een sportbh, maar een hartslagmeter, dat is bij velen nog onbekend. Om je een idee te geven wat de voordelen zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Meten van je gezondheid

 

Het dragen van een sporthorloge gaat veel verder dan alleen het meten van je hartslag. Het meet namelijk ook je snelheid, afstand en ook hoe goed of je slaapt. Met al deze gegevens kun je vervolgens bepalen hoe jij er nu daadwerkelijk voor staat. Het kan namelijk heel goed zijn, dat jij het gevoel hebt dat je super fit bent, terwijl dit in werkelijkheid helemaal niet het geval is. Een sporthorloge meet namelijk gedurende de tijd dat je hem draagt allerlei verschillende dingen in je lichaam. Zo kun je zien of je hartslag niet te hoog is en of je wel goed en voldoende slaap. Kortom, zeker een aanrader dus.

 

Hoe kies je een sporthorloge

 

Sporthorloges zijn er in verschillende soorten en maten, dus ook allerlei verschillende prijsklassen. Het is net als dat je bij het uitzoeken van een geschikte bh je cupmaat berekenen gaat zodat je de bh maat bepalen kunt, ook bij een sporthorloge van belang dat je in kaart brengt wat jij nu belangrijk vindt. Het kan heel goed zijn, dat je bepaalde eisen hebt, zoals een GPS, waardoor je ineens in een hele andere categorie horloges terechtkomt, dan je aanvankelijk had gedacht. De Apple Watch overigens is een enorm populair model op dit moment. Deze is multifunctioneel, waardoor je hem dus zowel voor het sporten als in het dagelijks leven kunt gebruiken. Omdat je hem dus de hele dag draagt, worden ook al je waardes gedurende de hele dag in de gaten gehouden.

 

De kosten

 

De kosten voor een dergelijk horloge kunnen flink uiteenlopen. Zo heb je als sporthorloges die enkel en alleen geschikt zijn voor het meten van de hartslag voor vaak minder dan 100 euro. Wil je een wat luxere variant, dan kan het al aardig snel oplopen tot wel enkele honderden euro’s.