Say it
Image default
Bedrijven

Vetarm eten dat gezond voor je is

Als je een gezond en uitgebalanceerd dieet volgt is het niet nodig om je vetinname te beperken. Toch is het onder bepaalde omstandigheden toch aangeraden om vetarm te eten. Bijvoorbeeld als je aan het herstellen bent van een aandoening aan de galblaas of pancreas.

Door vetarm te eten kun je ook brandend maagzuur voorkomen, de cholesterol verbeteren en gewicht verminderen. In deze blog gaan we het hebben over heerlijk vetarm eten dat goed is voor je gezondheid.

Wat is een vetarm dieet?

Een vetarm dieet is over het algemeen een dieet waarin niet meer dan 30% van de dagelijkse calorieën afkomstig is van vet. De algemene definitie van vetarm eten, is eten dat niet meer dan 3 gram vet per 100 calorieën bevat.

Om vetarm te eten hoef je niet perse een vetarm dieet te volgen. Door kennis op te doen in de voedingswaardes van verse producten zoals groente en fruit kun je zelf ook een vetarm dieet opstellen.

We gaan het hebben over een aantal super ingrediënten die je kunt vervangen in je maaltijden om het vet gehalte al ver omlaag te brengen.

Linzen

Linzen, bonen en erwten zijn ontzettend gezond. Ze bevatten namelijk veel vezels en geen cholesterol. Daarnaast bevatten ze ook veel essentiële vitamines en mineralen.

Spinazie

Spinazie en andere bladgroentes zoals boerenkool, bevatten nauwelijks vet, maar wel ontzettend veel mineralen en vitamines, zoals vitamine K en A.

Broccoli

Groentes zoals broccoli, spruiten en bloemkool bevatten ook bijna geen vet en weer ontzettend veel andere goede en essentiële voedingsstoffen. Ze zitten namelijk boordevol vitamine E, C en K.

Knoflook

Breng de maaltijden op smaak met knoflook. Knoflook bevat geen vet of calorieën. Knoflook wordt al eeuwen lang als medicijn gebruikt voor vele verschillende kwalen. Daarnaast is knoflook ook een super sterk antioxidant.

https://voedingschema.nl/top-14-vetarme-producten/