Say it
Image default
Bedrijven

Op deze manier is energie besparen heel makkelijk

Besparen op energie is iets dat iedereen eigenlijk zou moeten doen, het klimaat gaat namelijk achteruit doordat er zoveel energie wordt verbruikt. Veel mensen willen ook besparen op energie maar doen dit niet, best zonde, het is namelijk erg makkelijk om te besparen op energie. Je moet alleen weten hoe je op een goede manier energie moet besparen, hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 

Lampen

Lampen vragen elke dag opnieuw erg veel energie, dit komt doordat lampen iedere dag opnieuw aanstaan. Vooral in de wintermaanden staan de lampen lang aan, het wordt dan namelijk al vroeg donker. De lampen die heel veel energie verbruiken zijn halogeen- en gloeilampen, om energie te besparen kun je deze lampen het best vervangen. Je kunt veel beter spaar- en led lampen ophangen, deze lampen verbruiken namelijk maar heel weinig energie.

Koppel je apparaten los

Er zijn altijd wel apparaten in huis die je niet zo vaak nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan de koffiemachine. De koffiemachine gebruik je vaak alleen in de ochtend, het is dus niet nodig dat hij de hele dag aan blijft staan. Bij veel apparaten is dit natuurlijk zo, wanneer je ze niet gebruikt kun je de apparaten dus het best loskoppelen. Wanneer je dit bij meerdere apparaten doet zul je zien dat je heel wat energie bespaart. 

Energielabel

Wanneer je nieuwe apparaten gaat kopen is het ook handig om het energielabel te bekijken, het energielabel geeft namelijk aan hoeveel energie een apparaat verbruikt. Ieder apparaat is verplicht te beschikken over een energielabel. Wanneer je apparaten koopt die weinig energie verbruiken bespaar je automatisch al op energie. Deze apparaten zijn wel wat duurder om te kopen maar op de langere termijn verdienen ze zichzelf terug omdat je minder hoeft te betalen voor de elektra.