Say it
Image default
Bedrijven

Bedrijfskleding bedrukken of borduren?

Heb je een bedrijf en ben je op zoek naar originele en mooie bedrijfskleding met een professionele uitstraling? Lees dan snel verder want in dit artikel ga ik je meer informeren en hopelijk ook inspireren in verschillende manieren van bedrijfskleding laten bedrukken. Wanneer je bedrijfskleding laat bedrukken maak je op een praktische manier reclame voor je bedrijf en zijn werknemers duidelijk zichtbaar voor klanten. Je kunt bedrijfskleding laten bedrukken of borduren. Verder in dit artikel lees je wat de verschillen tussen deze twee soorten zijn, wat de voordelen en eventuele nadelen kunnen zijn en hoop ik je hierin op ideeën te brengen voor het op pimpen van je eigen bedrijfskleding.

Bedrijfskleding bedrukken

Het bedrukken van bedrijfskleding is een veel gebruikte methode waarbij het ontwerp dat je op het kledingstuk wilt direct op de stof wordt aangebracht. Dit wordt gedaan met behulp van transferdruk, zeefdruk of door digitale printtechnieken.

De voordelen van het bedrukken zijn dat de productietijd relatief snel is. Het is een eenvoudige handeling die snel gedaan kan worden waardoor je niet lang hoeft te wachten. Daarnaast kan er op veel soorten kledingstukken bedrukt worden, wat voor flexibiliteit zorgt. Als je een ontwerp met veel verschillende kleuren en kleine details hebt gemaakt, is bedrukken een geschikte manier om het ontwerp op de stof te maken. Alle kleuren en details kunnen goed opgenomen worden. Hoewel er veel voordelen aan het bedrukken van bedrijfskleding zitten, zijn er natuurlijk ook wat nadelen waar je rekening mee dient te houden. Zo kan het zijn dat het ontwerp na een tijdje gaat slijten. Als de kleding intensief gedragen wordt en vaak wordt gewassen, kan het na verloop van tijd gaan slijten en wordt het ontwerp minder scherp en helder. Dit oogt wat minder professioneel, dus zorg er altijd voor dat je voldoende kleding met bedrukking op voorraad hebt voor je personeel zodat ze niet met versleten kleding rond hoeven lopen.

Bedrijfskleding bordduren

Een ontwerp borduren op kleding wordt op een andere manier gedaan dan bij het bedrukken. Bij het borduren wordt het ontwerp met garen op de stof van de kleding gemaakt.

De voordelen van het borduren van bedrijfskleding zijn dat het een erg professionele uitstraling heeft door het reliëfeffect dat de techniek borduren met zich meebrengt. Het ontwerp blijft een lange tijd mooi, zelfs na veel intensief gebruik en veel wasbeurten. Daarnaast is de techniek vooral geschikt voor kleinere oplagen. Naast de voordelen van de techniek borduren, kan het een nadeel zijn dat deze techniek over het algemeen wat duurder is dan het bedrukken van kleding.

Het is belangrijk om goed na te denken over welke techniek het beste bij het bedrijf en de kleding past, beide manieren zijn goed en brengen zijn eigen voor- en nadelen met zich mee.