Say it
Image default
Bedrijven

Is tennis jouw nieuwe sport?

Tennis leeft, het is op tv, op internet, in de kranten, wanneer er een grandslam bezig is, is tennis over te vinden. Deze sport is vooral bekend door alle goede tennissers die er op dit moment spelen. Denk maar aan Roger Federer, Rafael Nadal of Serena Williams. Stuk voor stuk tennissers die op leeftijd zijn en nog steeds de behoren tot de beste tennissers ter wereld.

Tennisracket

Wat houd je eigenlijk nog tegen? Als je interesse hebt in deze sport en je zoekt iets nieuws en gezonds om te doen, kies tennis! Er zijn genoeg winkels waar je een tennisracket kunt kopen. De bekendste merken die tennisrackets verkopen zijn: Yonex, Wilson, Dunlop en Babolat. Daarnaast is een Head tennisracket altijd een goed keuze.

Goed voor je gezondheid

Ben je nog steeds niet overtuigd? Hier volgen 5 goede redenen waarom tennis goed voor je gezondheid is.

  1. Als je calorieën wilt verbranden is tennis een uitstekende manier. Volgens onderzoek hebben mensen die tennis spelen namelijk een lager vetpercentage dan minder actieve mensen. Sport is natuurlijk gezond voor je.
  2. Regelmatig tennissen is voor je bloedvaten en hart. Het verlaagt namelijk het cholesterolgehalte in je bloed en verlaagt daarnaast je bloeddruk. Aan een onderzoek dat werd gedaan onder verschillende sporten is gebleken dat mensen die tennis spelen een lagere kans hebben op hart- en vaatziektes dan anders sporters.
  3. Je botten belasten is een goede manier om je botten te verstevigen. Dit gebeurt ook bij tennis, omdat je niet alleen je armen gebruikt, maar ook je benen.
  4. Tennissers gebruiken vaak hun beenspieren en dan vooral bij het uitstappen. Regelmatig tennissen geeft je dan ook sterke beenspieren. Dit zal je vooral helpen op latere leeftijd.
  5. Tennis verbetert je motoriek, je moet namelijk de bal op het goede moment raken om de bal goed terug te kunnen slaan op de manier zoals jij dat wilt. Hiermee verbeter je dus ook je hand-oog coördinatie.
https://www.kctennis.nl/