Say it
Image default
Bedrijven

De wereld van coding and marking

Coding and marking wordt in verschillende industrieën gebruikt. Van de farmaceutische industrie tot aan de automotive wordt er gebruik gemaakt van coding and marking. Er zijn verschillende regels omtrent coding and marking. Bij de verkoop van bepaalde producten is het verplicht dat zij een code bevatten. Mocht er iets mis zijn met het product dan kunnen makkelijk andere producten die mogelijk dezelfde technische fout hebben worden terug gehaald. Met voedingsmiddelen is het al helemaal verplicht dat er een code bij is geplaatst. Bij voedingsmiddelen is het namelijk zo dat er verplicht een houdbaarheidsdatum op vermeld moet worden. Daarnaast is het ook verplicht dat de verpakkingsdatum er ook op staat vermeld.

Omdat coding and marking wordt toegepast binnen verschillende industrieën is het vaak ook zo dat er een code moet worden geplaatst op verschillende ondergronden. Niet elke soort inkt is geschikt voor een bepaalde soort ondergrond. Er zijn dus een tal van verschillende technieken om producten te coderen. Een vaak gebruikte printer is de continuous inkjet printer. De continuous inkjet printer is een printer dat in verschillende industrieën wordt gebruikt. Door de brede toepasbaarheid van deze printer is het eigenlijk voor bijna alles geschikt. Het type printers zijn heel makkelijk in gebruik en hebben over het algemeen weinig storingen. Daarnaast is het een printer dat heel tijd efficiënt werkt. Zo kan er tijdens het coderen de inktfles worden bijgevuld. De continuous inkjet printer wordt onder andere gebruikt binnen de farmaceutische en voedings- en genotsmiddelen tot aan de kabel industrie.

De continuous inkjet printer heeft over het algemeen lage operationele kosten. Daarnaast ben je met de printer verzekerd van een hoge printkwaliteit. Daarnaast is de printer heel makkelijk in gebruik en ideaal voor snel gebruik. Met de continuous printer ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Er zijn verschillende typen continuous printers. Het verschil in deze verschillende printers zit voornamelijk in de snelheid waarmee er geprint kan worden.

http://www.kba-metronic.com