Say it
Image default
Bedrijven

De omloopsnelheid van jouw product

De computer wordt dagelijks gebruikt, voor het zakelijk leven en bij het volgen van een opleiding. Vroeger werden aantekeningen en projecten uitgewerkt op papier, in de huidige tijd moet dit beschreven en uitgewerkt worden in een word document op de computer. Om dit gemaakte document toch in werkelijkheid te hebben naast het digitale bestand, is de printer ontworpen om dit uit te kunnen printen. Dit document of foto kan later terug worden bekeken. Voor bedrijven dient het als een administratie die bijgehouden moet worden, naast de digitale bestanden moet het hardcopy bewijs leveren. 

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten printers ontworpen en op de markt gebracht, maar waar dienen zij allemaal voor? De meest bekende printers zijn de inkjet printers, de cartridges die je in de winkel kan kopen kunnen in de printer worden gezet waardoor de documenten of foto’s met inkt worden geprint. Daarnaast heb je de laserprinter, dit zijn printers die geschikt zijn voor printopdrachten met een grotere volume. Zoals je waarschijnlijk al verwacht, bij dagelijks en intensief gebruik zijn deze printers zuiniger dan de inkjet printers. Beide printers zijn geschikt voor printopdrachten van een document of foto’s maar hoe krijg je dan een verpakking geprint? Om dit te realiseren zijn er industriële inkjet printers.

De industriële inkjet printers hebben de mogelijkheid om een code op een verpakking te printen, dit wordt gedaan door een code printer. De code printer print een code op de verpakking, deze code bevat de identiteit van dat specifieke product. Dit betekent dat het bekent is wanneer het product is gemaakt, wanneer het is afgeleverd en wanneer het is verkocht. Ieder product heeft dus zijn eigen identiteit waardoor de producten gescheiden kunnen worden en bij de juiste klant worden afgeleverd. Een barcode printen is nu ook mogelijk door de code printer, een barcode staat weergeven op een product en wordt gescand bij de kassa zodat de prijs wordt weergeven en voor het bedrijf zichtbaar is wanneer het is verkocht.

http://www.kba-metronic.com/nl/