Say it
Image default
Auto's en Motoren

Een laadpaal met load balancing, wat is dat precies?

Tegenwoordig hebben veel mensen een AC lader thuis. Dit zijn laders die gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld een elektrische auto op te laden met een snelheid tot ongeveer 40 Kilowatt. Met dit soort laders kun je comfortabel de batterij van jouw elektrische auto volladen. Hoe meer Kilowatt de lader gebruikt des te meer druk oefent het uit op jouw elektrische voorziening. De oplossing is een laadpaal met load balancing technologie.

Load balancing voorkomt onaangename verassingen

Om gebruik te kunnen maken van load balancing heb je een smart meter nodig. Deze registreert namelijk het stroomverbruik op jouw lokale elektriciteitsnetwerk. Afhankelijk van hoeveel stroom er verbruikt wordt past het de spanning van de laadsessie aan. Doe je dus bijvoorbeeld de was dan wordt de spanning automatisch aangepast zodat de stoppen er niet uit vliegen. Het slim meten van jouw stroomgebruik geeft je ook meer controle en inzicht. Met load balancing ben je duurzaam bezig. Je laadt namelijk met de hoogste efficientie en in combinatie met een smart lezer kun je precies plannen wanneer de laadsessie mag stoppen.

Laadprioriteit optimaal afstemmen op behoefte

Soms wil je dat bepaalde batterijen of elektrische apparaten een hogere prioriteit krijgen toegewezen zodat ze sneller geladen worden. Load balancing stelt je hier ook toe in staat. Met de Easee Home laadpaal kun je bijvoorbeeld tot 4 laders tegelijk gebruiken op 1 laadpaal. Je kunt dan verschillende prioriteiten toewijzen zodat de stroom precies zo verdeeld wordt zoals jij het programmeert. Je kunt bijvoorbeeld twee auto´s tegelijk laden en zodra één van de auto´s een bepaald batterij-niveau heeft dan krijgt de andere auto meer stroom.

Voordelen van verschillende laadpalen

Een laadpaal is een aankoop voor de lange termijn. Daarom is kwaliteit van het hoogste belang. Producte van slechte kwaliteit kunnen problemen opleveren. Aankopers van laadpalen op accu-machine.nl kopen daarom met de kopersbescherming van Trusted Shops. Met de Easee Home laadpaal kun je maar liefst vier laders tegelijk gebruiken op één laadpaal. Wallbox Pulsar Plus wordt geleverd met geintegreerde DC-lekstroombescherming. Het laadstation Solar Edge Home is optimaal te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Alfen Eve Single Pro-line heeft dit voordeel ook dankzij de 22kW laadcapaciteit. Reken eenvoudig uit hoe lang jouw EV erover doet om te laden door het aantal kWh van de batterij te delen door de laadcapaciteit. Een batterij met een capaciteit van 40 kWh doet er met een laadsnelheid van 22 kW dus ongeveer 2 uur over om vol te laden.

Zet je zonne-energie slim in

Als je gebruik maakt van zonne-energie dan weet je dat de energieopbrengst varieert en afhankelijk is van zonkracht. Met load balancing spreid je de gewonnen energie en maak je optimaal gebruik van de zonnekracht dankzij het dynamische aanpassingsvermogen van deze technologie. De energieopbrengst van zonnepanelen piekt op bepaalde momenten en de slimme meter zorgt er dan voor dat de laadpaal juist dan de laadcapaciteit verhoogt. Laadpalen met load balancing zijn de beste investering voor de gebruikers met zonnepanele op het dak.

Het belang van load balancing

Aangezien de laadpaal relatief veel stroom vraagt is het extra belangrijk om deze druk op het elektrisch circuit op te vangen en in goede banen te leiden. Een laadpaal thuis kan wel tot 22000 Watt aan vermogen leveren. Een vaatwasser levert maximaal 1500 Watt. Dit is bijna 15 keer zoveel vermogen! Load balaning is daarom van belang voor het goed funktioneren van het gehele circuit. Bovendien stelt de controle over laadcapaciteit je in staat om gebruik te maken van lage stroomtarieven. Je kunt dan namelijk het laadprogramma starten op de momenten dat stroom minder geld kost. Bekijk alle beschikbare laadpalen op www.accu-machine.nl.

https://www.accu-machine.nl/laadpalen/laadpaal-met-load-balancing/