Say it
Image default
Aanbiedingen

Hotelkluis en Fingerprint Kluis

Als je vaak reist, ben je misschien op zoek naar een veilige plek om je waardevolle spullen te bewaren. Daarom is het niet verrassend dat hotelkluizen en fingerprint kluizen steeds populairder worden.

Een hotelkluis is een kleine kluis die in de hotelkamer kan worden geplaatst. Meestal kunnen hierin paspoorten, contant geld, sieraden en andere waardevolle voorwerpen worden opgeborgen. De meeste hotelkluizen werken met een code, die door de gast wordt ingevoerd.

Een fingerprint kluis gaat nog een stap verder: deze kluis maakt gebruik van biometrische technologie. In plaats van een pincode voer je jouw vingerafdruk in om toegang te krijgen tot de kluis. Dit biedt veel meer veiligheid dan een eenvoudige code: alleen jijzelf hebt immers jouw vingerafdruk!

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij de keuze tussen een hotelkluis en een fingerprint kluis. Hieronder bespreken we de belangrijkste:

Veiligheid

Zowel een hotelkluis als een fingerprint kluis kunnen veilige opbergmogelijkheden bieden. De meeste hotelkluizen zijn echter niet zo veilig als een fingerprint kluis, omdat ze worden geopend met een code in plaats van een biometrische scan. Hierbij loopt men een risico dat derden codes kunnen achterhalen. 

Gebruiksgemak

Bij het gebruikersgemak heeft de hotelkluis de overhand, omdat de meeste mensen vertrouwd zijn met het invoeren van een pincode. In het geval van de fingerprint kluis kan het echter voorkomen dat er meerdere pogingen nodig zijn om de vingerafdruk correct te lezen.

Beschikbaarheid

Hotelkluizen zijn meestal in veel hotels te vinden en je hoeft hierin geen eigen kluis te kopen. Toch bieden fingerprint kluizen mogelijkheden voor mensen die waarde hechten aan hun privacy. Eenmaal thuis kun je zo’n kluis uitstekend gebruiken voor diverse doeleinden. 

Kosten

In het algemeen is een hotelkluis voordeliger in kosten dan een fingerprint kluis.

Een hotelkluis of een fingerprint kluis? Het antwoord hangt af van jouw individuele behoeften en voorkeuren. Als je weet dat, bijvoorbeeld, je kostbare items wilt beschermen die meer waard zijn dan alleen geld, kun je misschien beter kiezen voor een fingerprint kluis. Maar als je gewoon een veilige plek wilt hebben om je spullen te bewaren tijdens je vakantie, kies dan voor een hotelkluis.

Marketingcampagnes doen beide suggestieve opties goed; maar vergeet niet dat deze kluisjes persoonlijke (psychologische) waarde bieden evenals materiële. Wanneer deze combinatie wordt aangeboden kan dit leiden tot meer loyaliteit en hogere verkoopcijfers.

Dit artikel biedt een overzicht van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van een keuze tussen een hotelkluis en een fingerprint kluis. Stel jezelf de vraag wat belangrijk is, en onthoud dat veiligheid voorop staat.

 

https://www.kluis-kopen.nl/