Say it
Image default
Aanbiedingen

Dit is het verschil van de Trachycarpus wagnerianus ten opzichte van de Trachycarpus fortunei

De Trachycarpus is een palmboom soort met een prachtige uitstraling. Van klein tot groot en van donkere tot lichte bladen zijn ze te vinden. Deze soort zal hoe dan ook mooi in jouw tuin passen. Als je op zoek gaat naar een Trachycarpus zul je verschillende soorten tegenkomen. Twee soorten die je ongetwijfeld zult zien zijn de Trachycarpus wagnerianus en de Trachycarpus fortunei. In deze blog bespreken we een aantal verschillen tussen de twee.

 

De herkomst van de palmboom

De Trachycarpus fortunei kent zijn oorsprong in China. Bij de wagnerianus is dat niet het geval. De wagnerianus is namelijk afkomstig uit een selectieve kweek in Japan. Tegenwoordig zie je deze palm ook veel in de koudere gebieden in Europa zoals de Pyreneeën en Noord-Italië. In deze gebieden kunnen de temperaturen flink oplopen, maar kan het ook sneeuwen. Het voordeel van de Trachycarpus is dat hij goed tegen de kou kan. Deze palmboom soort hoeft daarom ook niet beschermd te worden bij strenge vorst. 

 

Trachycarpus wagnerianus vs. Trachycarpus fortunei

In veel winkels en webshops zoals MyPalmShop kom je verschillende varianten tegen van de Trachycarpus. Zowel de wagnerianus als de fortunei zijn winterhard, maar toch zitten er weldegelijk verschil tussen de twee. Het eerste verschil zit hem in de bladeren van de bomen. Zo zijn de bladeren van de wagnerianus stijver, waardoor deze beter tegen de wind kan. De fortunei kan minder goed tegen wind. Een ander verschil is dat de wagnerianus over het algemeen een stukje minder snel groeit dan de fortunei. Daarnaast blijft hij sowieso wat compacter. Wat de twee wel gemeen hebben is dat ze erg zoutresistent zijn. Dat betekend dat ze uiterst geschikt zijn voor in tuinen bij de zee. Ook aan de bladeren is het verschil af te lezen. Het blad van de wagnerianus is donkergroen en de bladeren zijn daarnaast ook ronder van vorm. Dit resulteert erin dat deze palm er iets eleganter uitziet dan de rest van zijn soort. Dat is de reden dat we deze palmsoort vaak terug zien is de wat exclusieve tuinen. 

 

https://www.mypalmshop.nl/