Say it
Image default
Woning en Tuin

Wave gordijnen

Wave gordijnen

Wave gordijnen zijn gordijnen die een golvende beweging maken. De gordijnen worden aan de bovenzijde voorzien van een speciaal band waar de gordijnhaken ingestoken worden. De afstand tussen de haken bepaalt hoeveel stof er gebruikt wordt. In de rail komen speciale glijders en deze glijders zitten onderling aan elkaar vast met een koordje. De afstand tussen de glijders, dus de lengte van het koordje, is leverbaar als 6 en 8 cm. Bij de 6 cm zitten er in een wave gordijn dus meer golven maar deze golven zijn minder diep dan een 8 cm afstand. De keuze of u voor 6 of 8 cm gaat hangt vooral af van uw eigen smaak. Vaak wordt de 8 cm toegepast bij wat bredere gordijnen en bij smalle gordijnen wordt vaker voor de 6 cm gekozen. Zo is het totale gordijn wat meer in verhouding.

De glijders zijn leverbaar voor ieder railtype, zo zijn er smal- en breedspoor glijders, net welke in uw rails passen. De wave gordijnen hebben een wat modernere uitstraling, vaak wordt dit dan ook gecombineerd met een wat modernere railroede. Een railroede lijkt op een gordijnroede, een stang, maar heeft aan de onderzijde een glijkanaal waar de glijders in zitten. U kunt zo’n railroede in bijna alle kleuren kiezen zoals een klassieke brons kleur of een moderne RVS railroede. Bij een normale plafondhoogte wordt er standaard 200% stof verbruikt in de breedte. Dit is voldoende om bij normale hoogtes de plooien mooi naar beneden te laten vallen. De wave plooi zit bovenin altijd mooi strak omdat daar het band en de glijders zitten. Een eigenschap van gordijnen is dat ze aan de onderzijde altijd wat open willen gaan staan. Wanneer u hele hoge plafonds heeft dan zou u kunnen kiezen voor een wave gordijn met 250% stofverbruik. Hierbij blijft de plooiafstand altijd de 6 of 8 cm maar valt de golf verder naar voren en naar achteren, er komt dus een diepere golf. Het voordeel hiervan is dat de golven dan ook aan de onderzijde van het wave gordijn mooier naar beneden vallen. Houd er wel rekening mee dat u dan de rail voldoende van de muur monteert omdat de golven dieper worden.

De meeste gordijnstoffen zijn wel geschikt voor wave gordijnen. Een te stugge stof wordt niet geadviseerd omdat hier de golven minder mooi vallen. Een verduisterende voering is van zichzelf ook al behoorlijk stug en daarom wordt een verduisterend gevoerd gordijn ook niet geadviseerd als wave gordijn. laat u eens voorlichten of wave gordijnen een mooi product is voor bij u thuis.

 

https://blinddesign.nl/gordijnen-wave-plooi/