Say it
Image default
Verbouwen

Contactlijm kopen het beste bij Meiboom

Contactlijm komt in vele situaties handig van pas. Wanneer je schoenen stuk zijn, wanneer je je favoriete antieke vaas hebt laten vallen of bij bepaalde klusjes in huis. Daarom is contactlijm kopen een goed idee. Er zijn wel een aantal dingen waarmee je rekening moet houden, wanneer je contactlijm gaat kopen.

Contactlijm bestaat in verschillende sterktes. Om te knutselen heb je met de minimum sterkte al genoeg maar als je vloerbedekking moet kleven, dan kan je beter kiezen voor een sterkere variant. Denk dus goed na over waarom je de contactlijm wilt gaan gebruiken en let erop dat de sterkte van de lijm voldoende is voor de klus. Op de contactlijm staat ook vaak vermeld welke materialen je ermee kunt verlijmen.

Contactlijm bestaat in verschillende soorten. Soms kan deze een bruin, gelige kleur hebben en soms is de lijm doorzichtig. Doorzichtige contactlijm is aangeraden om gebroken voorwerpen opnieuw te lijmen. Als je bijvoorbeeld je lievelingsvaas laat vallen en deze opnieuw in elkaar moet lijmen, dan kan je beter kiezen voor doorzichtige lijm. Op die manier krijg je een mooier resultaat!

In sommige situaties kan je beter kiezen voor waterbestendige contactlijm. Dat wordt steeds op de verpakking vermeld. Waterbestendige lijm kan handig zijn voor het verlijmen van voorwerpen in een vochtige kamer. Denk bijvoorbeeld eens aan handdoekhaakjes van de badkamer of keuken. Waterbestendige lijm is ook ideaal voor het verlijmen van buitenmeubelen. Deze moeten namelijk veel wind en regen kunnen voorduren.

https://www.meiboom.eu/contactlijm/contactlijm-kopen