Say it
Image default
Tweewielers

Een scooterverzekering afsluiten

Als je eigenaar bent van een scooter, ben je verplicht om hiervoor een scooterverzekering af te sluiten. Zonder verzekering mag je namelijk niet de weg op. Er zijn diverse soorten verzekeringen voor je scooter. Het is in ieder geval verplicht om een basisverzekering te hebben. Vervolgens kun je er zelf voor kiezen om deze uit te breiden of niet. De basisverzekering noemt men ook wel de WA-verzekering.

Zie hier meer informatie over verzekeringen

Er zijn dus verschillende soorten verzekeringen voor je scooter. De basisverzekering, oftewel de WA-verzekering zorgt ervoor dat je bent verzekerd voor schade aan anderen door een ongeval. Als je deze verzekering uitbreidt met een diefstal pakket, ben je naast voor schade door ongevallen ook verzekerd voor diefstal en joyriding.

Vervolgens kun je de verzekering nog verder uitbreiden met een aanrijding-onderdeel. Dit zorgt ervoor dat je naast voor schade aan anderen en diefstal en joyriding ook bent verzekerd voor schade door brand, storm, hagel, botsing, omvallen, vandalisme en schade aan je eigen scooter inclusief eigen schuld.

Een WA + diefstal en aanrijding verzekering is dus in principe verzekerd tegen alles wat er mogelijk met je scooter kan gebeuren. Echter is deze verzekering vrij prijzig. Daarom nemen veel mensen deze vaak niet. Het blijkt dat ongeveer twee procent van alle scooterbezitters ooit te maken krijgt met diefstal. Je zou dus ook kunnen stellen dat het niet nodig is om deze verzekering af te sluiten. Zie hier meer informatie over het verzekeren van je scooter.