Say it
Image default
Sport

Verbeter je lichaam met de suspension trainer

Met de suspension trainer kan je veel sporten beoefenen, maar het wordt vooral gebruikt voor fitness en bootcamp lessen. De suspension trainer is bedoeld zodat je overall een training kan oden. Je bevestigt deze makkelijk aan een deur of een boom, waardoor je deze overall mee naar toe kunt nemen. Wanneer je dan bijvoorbeeld op vakantie gaat dan heb je toch nog de suspension trainer waar je de training mee kunt doen, maar ook in de sportschool zal je de suspension trainer wel tegen komen. Hier is deze bijvoorbeeld aan een oprek rek bevestigt, waar je oefeningen kunt doen zoals optrekken of een oefening voor het versterken van de rugspieren. 

Oefeningen die je kunt doen

De suspension trainer kan je niet alleen maar oefeningen doen die goed zijn voor het verbeteren van de rug, maar ook de borst kan er mee worden getraind, evenals de buik en de armspieren zijn te oefenen en te verbeteren met het gebruik van de suspension trainer. Je gebruikt hierbij geen externe gewichten, maar alles wordt gedaan met het eigen lichaamsgewicht. Dat klinkt alsof het helemaal niet zwaar is, maar dat is toch wel even anders als je eenmaal aan de slag gaat met de suspension trainer. Je spieren worden sterker doordat ze hard moeten werken met het eigen gewicht. 

Voordelen van de suspension trainer

De suspension trainer is geschikt voor het versterken van de spieren, het opbouwen van flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam en de core kan ook goed worden versterkt door middel van een suspension trainer. Ook door de oefeningen die je hiermee kunt uitvoeren zorg je ervoor dat de botdichtheid wordt verbeterd, waardoor de kan sop blessures wordt geminimaliseerd. Je hebt een suspension trainer in diverse soorten en maten, maar wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal 2 handvatten hebben en een lus waar je eventueel je voeten in kunt doen.