Say it
Image default
Marketing

Is Social Media iets voor mijn bedrijf?

Veel bedrijven gebruiken Social Media als marketingkanaal en sommige bedrijven weten eigenlijk niet of het wel bij hen als bedrijf past. Een antwoord op de vraag of Social Media past bij ieder bedrijf krijg je in dit artikel.

Social Media Kanalen

Er zijn veel Social Media kanalen en ieder kanaal heeft zo zijn eigen doelgroep. Dit kan doelgroep zijn op basis van leeftijd, branche en zakelijk of particulier gericht. Denk maar eens aan LinkedIn. Dit is een platform wat vooral zakelijk wordt gebruikt. Kijken we naar Facebook, dan denk ik gelijk aan particulier en vooral met een leeftijd tussen de 25 en de 60 jaar ‘misschien zelfs ouder’. Dus is Social media iets om te gebruiken voor jouw bedrijf? Ja zeker!

Doordat er zoveel kanalen zijn voor verschillende doelgroepen is er altijd wel een kanaal dat aansluit bij jouw bedrijf. Wil je met je bedrijf groeien of gewoon onder de aandacht blijven bij je klanten; gebruik dan Social media marketing!

Waar haal je de tijd vandaan?

Veel ondernemers zijn veel te druk om zich bezig te houden met een post op instagram, een video op tiktok op een advertentie op LinkedIn. Dat is ook logisch en er veranderd ook veel en snel in Social Media landschap. Dat is ook de reden om jou Social Media beheer uit te besteden aan een specialist! Je kan het uitbesteden aan een Social Media specialist, maar wil je niet alleen je social media uitbesteden; dan kan je ook opzoek gaan naar een online marketing bureau.

Je hebt hierbij verschillende varianten:

–       Volledig uitbesteden van het maken en plaatsen van de content

–       Alleen adverteren op Social Media

–       Zowel adverteren als plaatsen van content

–       Het volledige pakket van maken en plaatsen content op bedrijfspagina, stories en adverteren op Social Media

Je kan het zo gek maken als jezelf wil.

Aan wie besteed je het uit?

Besteed het uit aan een online marketing bedrijf met als specialisatie Social Media. Zij zijn hier vol op gericht en gefocust. Ga dus niet naar een bureau waar Social Media maar een klein onderdeel is van de diensten. Je kan vaak wel terecht bij een partij die voor iedere dienst een aparte afdeling heeft.

https://allinone-media.nl/