Say it
Image default
Kunst en Kitsch

De damwand schilderen is een slimme zet

Als je een bedrijfspand hebt dan wil je natuurlijk ook dat deze er goed uit ziet. Met een mooie damwand schilderen kom je al heel ver en geef je jouw pand een bijzondere uitstraling. Misschien heb je al een damwand op je bedrijfspand en is deze helemaal verjaard. Na een tijdje kan het zijn dat een damwand niet helemaal meer het effect geeft wat je wenst, maar wees maar niet bang dat je dan een geheel nieuwe hoeft aan te schaffen. Dat kost hartstikke veel geld, tijd en energie en dit is helemaal niet nodig. Je kunt een damwand schilderen waardoor je het effect wat je eerst had weer terug krijgt. 

Open staan voor advies

Ook wanneer je nog geen damwand op het pand hebt, maar hier wel voor open staat is het slim om eerst een damwand schilderen te laten doen door een schilder, alvorens je deze gaat aanbrengen op het pand. Je moet hierbij goed kijken naar het soort verf en lak wat hiervoor wordt gebruikt. Omdat een damwand het gehele jaar buiten hangt, heeft het te maken met alle soorten weersomstandigheden die het land te voortduren krijgt. Niet alleen de brandende zon kan schade aanrichten, maar ook de regen en sneeuw die hierop terecht komt zorgt voor een minder mooie uitstraling van de wand. 

Lak aanbrengen

Om de damwand van tevoren al te voorzien van een goede lak, zal dit proces worden verlengd. Een damwand schilderen heeft daarom een goed voordeel, want het houdt alle schade van buitenaf teen De damwand zelf wordt niet beschadigd. Uiteraard kan je dan na tien jaar een damwand schilderen om de lak dan weer aan te brengen, maar de wand zelf blijft intact en dat is wat je natuurlijk het liefste ziet. Kies voor de juiste schilder en het damwand schilderen kan beginnen!