Say it
Image default
Horeca

Heerlijk dineren bij een Surinaamse toko Haarlem

Je kunt heerlijk dineren bij een lekkere Surinaamse toko Haarlem. De specialiteit van de Surinaamse keuken is toch echt de roti. Je kunt dit natuurlijk zelf maken, maar hoe hard je je best ook doet dit zal nooit zo lekker worden als roti die je kunt halen bij de Surinaamse toko Haarlem.

Ingrediënten roti

Surinaamse roti wordt gegeten met de handen in rotivellen. Dit zijn een soort wraps, maar dan nog lekkerder. De lekkerste rotivellen kun je vinden bij de Surinaamse toko Haarlem. Daarnaast bevat roti vaak gekookte aardappelen en kousenband. Voor de mensen die vlees eten is het belangrijkste onderdeel eigenlijk de kip. Kip is namelijk een belangrijk ingrediënt in de Surinaamse keuken en dus in de Surinaamse toko Haarlem. Voor mensen die geen vlees eten kan de kip vervangen worden door bijvoorbeeld champignons, tofu of plantaardige kipstukjes. De kruiden van de roti zijn natuurlijk ook erg belangrijk. Vaak worden hier masala kruiden voor gebruikt, maar het kan zijn dat elke Surinaamse toko Haarlem hier zijn eigen kruiden voor gebruikt.

Als toetje een gebakken banaan

Een lekker toetje wat je ook kunt verkrijgen bij de Surinaamse toko Haarlem is de gebakken banaan. In de Surinaamse keuken wordt deze lekkernij baka bana genoemd. Het hoofdbestanddeel is de bakbanaan, welke worden omhuld met een mengsel van meel, suiker en zout. De bakbananen worden vervolgens in olie gelegd om zo een overheerlijke bakbanaan te worden. Naast deze twee gerechten bevat de Surinaamse keuken nog veel meer lekkere gerechten. Er zijn te veel lekkere gerechten om op te noemen. De enige manier om achter de heerlijkheid van de Surinaamse keuken te komen is om een Surinaamse toko te bezoeken en zelf de heerlijke gerechten te proeven. Zo kom je er zelf achter wat jij het lekkerste vindt!