Say it
Image default
Hobby en vrije tijd

Wees alert bij de aanschaf van een 3d Pen

De 3d printerpen is enorm populair in ons land geworden en al veel kinderen hebben een mooie 3d pen gekocht via internet of hun favoriete speelgoedwinkel. Maar toch is de teleurstelling groot na het eerste gebruik wanneer blijkt dat de 3d pen niet goed werkt en snel verstopt raakt tijdens het gebruik. In dit artikel zullen we uitleg geven aan de verschillende uitvoeringen van 3d pennen en waar je op moet letten bij de aanschaf van de 3d pen. Er zijn verschillen in kwaliteit en gebruik maar vaak ook in prijs.

Het ontstaan van de 3d Pen

De 3d pen is komen overwaaien vanuit Amerika waar het eerste model eind 2012 op de markt kwam onder de naam 3Doodler. Deze eerste pen was de start van verschillende versies en ontwikkeling van een vrij nieuw product op de Amerikaanse en vanaf 2016 ook Nederlandse markt. Het mooie aan een 3d Pen is dat je uit je losse hand een 3d tekening kunt maken. Los van het gebruik van mallen voor het tekenen is de 3d pen niets meer dan een pen die via een verhitting een filament verwarmd die smelt en waarmee je dan kunt tekenen. Juist de verhitting en de juiste temperatuur gecombineerd met het soort materiaal is hierbij de belangrijkste component voor een goede 3d pen.

Bekende problemen en oplossingen

Wanneer je dus een 3d pen aanschaft is het handig om een 3d pen te kiezen die zowel het meer traditionele abs filament als ook pla filament kan verwarmen. Zorg ervoor dat je pen een display heeft en op afzonderlijke temperaturen is in te stellen via de display. Ook een automatische doorvoer kan veel ellende voor verstopping voorkomen. Bovendien zijn de laatste generatie 3d pennen dunner geworden en is de noozle beter beschermd voor verbranding. Bestel je 3d pen bij een erkende webwinkel als bij de goedkope3dpen.nl.