Say it
Image default
Gezondheid

3 Voordelen van een ontspanningsmassage

Een massage is natuurlijk heerlijk, vooral als je last hebt van je spieren en voelt dat er iets klem zit, kan een ontspanningsmassage wonderen doen. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een goede masseur zoals Yules Masseert. De aanpak en ervaring is namelijk erg belangrijk als je van je klachten af wilt komen. Ben je benieuwd naar de voordelen van een ontspanningsmassage? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Ontspannen en minder stress

Zoals de naam het al zegt zorgt een ontspanningsmassage natuurlijk voor ontspanning. Dit zorgt er ten eerste voor dat je je een stuk lekkerder voelt en goed in je vel zit, maar ook dat je minder stress ervaart. Minder stress zorgt voor een hoop voordelen in je leven. 

Heerlijk slapen na een massage

Mensen die moeite hebben om in slaap te komen of goed door te slapen vinden het ook heerlijk om een massage te krijgen. Hierdoor kun je namelijk een stuk beter slapen. Dit heeft te maken met de deltagolven die worden aangemaakt tijdens een massage. Hierdoor vallen er ook veel mensen in slaap tijdens een massage. Deze golven blijven ook nog eens een aantal dagen effect hebben. 

Betere bloeddoorstroming

Een ontspanningsmassage zorgt voor een betere doorstroming van je bloed. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste voel je je hierdoor een stuk beter en fitter maar het heeft ook andere effecten. Zo kan het er zelfs voor zorgen dat je een gezondere huid krijgt. Dit is dan ook de reden dat veel mensen hun gezicht masseren. 

Stofjes in je hersenen

Door een massage maak je verschillende stofjes aan waardoor je je beter voelt. Serotonine is hier een goed voorbeeld van. Wanneer dit stofje vrijkomt voel je je een stuk gelukkiger en laat dit nu net het stofje zijn dat vrij komt op het moment dat je een massage krijgt.