Say it
Image default
Financieel

Wat zijn de voordelen van een factoringmaatschappij?

Heeft u als MKB’er te maken met facturen die te laat betaald worden? Dan zal dit, net zoals bij andere bedrijven, de groei van uw onderneming afremmen. Wanneer u kiest voor een factoringmaatschappij kopen zij uw facturen en betalen we ze binnen drie werkdagen aan u uit.

Waarom een factoringmaatschappij inschakelen?

Met een onderneming in volle ontwikkeling, zal u vast op zoek zijn naar nieuwe opportuniteiten zoals het inschakelen van een factoringmaatschappij. Door sneller uw facturen te verzilveren, heeft u meer armslag om te ondernemen. Bovendien besteedt u debiteurenbeheer uit en heeft u de tijd en mogelijkheden om u bezig te houden met het feitelijk ondernemen. Wist u al dat debiteuren de neiging hebben om sneller te betalen aan een factormaatschappij? Wij zien toe op een keurige en snelle verwerking van alle gegevens, facturen, creditnota’s en betalingen. Zo beschikt u direct over up-to-date informatie. Wij zullen debiteurvriendelijk, doch doortastend te werk gaan bij het innen van betalingen. Onze doeltreffende werking van de factoringmaatschappij geeft al de gemiddelde betalingstermijn van uw openstaande vorderingen verkorten en uw bedrijf extra slagkracht geven.

Voordelen factoringmaatschappij

Factoring biedt enorme voordelen voor MKB bedrijven die in volle groei zijn, markten in binnen- en buitenland willen aanboren of te maken hebben met seizoengebonden activiteiten. Ook als je financiële perikelen en risico’s beter wilt inschatten en volledig ingedekt wilt zijn tegen wanbetalers is een factoringmaatschappij inschakelen een goede keuze.  U kan een accurate en gedetailleerde liquiditeitsplanning opstellen wanneer alle facturen binnen drie werkdagen voldaan worden. Op die manier zal uw bedrijf niet langer in liquiditeitsproblemen komen als gevolg van wanbetalers of onbetaalde facturen. Wanneer u nieuwe opportuniteiten weet binnen te halen, kan een voorafgaande doorlichting van nieuwe debiteuren ervoor zorgen dat u voornamelijk zaken zal doen met kredietwaardige debiteuren en zorgen wij voor een constante verbetering in uw liquiditeiten.

Doordat de factormaatschappij het risico verschuift naar uw debiteurenportefeuille, zijn uw facturen de waarborg voor uw financiering.