Say it
Image default
Electronica en Computers

Welke 3d pen kun je het beste kopen

Wanneer je nog niet een 3d pen in huis hebt dan is het zeker de moeite waard om deze gadget eens te bekijken want er is momenteel bijna geen model meer aan te slepen in Nederland. Maar welk model is nu goed en waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een 3d pen. Waar kun je deze bestellen en wat is een goede prijs. In dit artikel meer informatie over deze 3d pennen.

Een 3d pen voor iedereen

Jazeker zowel kinderen die er zelfs al op school mee tekenen als ouderen die de 3d pen hebben ontdekt zijn druk bezig met het tekenen van 3D objecten met de 3d pen. De 3D pen is komen overwaaien uit Amerika waar deze via een kickstarter project tot een waar succes is gemaakt de 3Doodler pen. Deze pen was de eerste generatie van de 3d pen en maakte het mogelijk om 3d tekeningen te maken door gebruik van mallen of uit de losse hand. Momenteel zijn er erg veel verschillend modellen op de markt gekomen en hebben we hier goede en minder goede modellen bijzitten. Voor een compleet overzicht kunt u het beste even op de website hier kijken.

Filamenten voor het tekenen

Om een goede 3d pen te kiezen is het belangrijk een juiste ondersteuning te hebben voor het gebruik van het filament welke in de pen wordt gebruikt. Er is PLA en ABS als materiaal op de markt en niet iedere pen kan deze beide materialen gebruiken. Kies dus een 3d pen die dit wel mogelijk maakt. Kies hierbij altijd voor een led/oled display waarmee de temperatuur goed afleesbaar is. Ook is het belangrijk om voor een automatische doorloop te kiezen waardoor u minder kans heeft op verstopping en gewoon eenvoudiger kunt tekenen.