Say it
Image default
Dienstverlening

Twee strategieën voor het succesvol onder controle krijgen van stress en angst

‘Moderne mensen’ hebben maar heel weinig tijd voor zichzelf. Hun dagelijkse planning bestaat uit werken, winkelen, vergaderingen bijwonen, huishoudelijke klusjes doen en niet te vergeten het uitvoeren van heel veel opdrachten. De reden waarom zo veel mensen zich gestrest en gespannen voelen, is omdat ze niet genoeg tijd hebben om te slapen of tijd hebben om deel te nemen aan sportactiviteiten. Heel vaak wordt het gebrek aan slaap gecompenseerd door een overdosis cafeïne, waardoor iemand zich ook ongemakkelijk en gespannen kan gaan voelen. Er zijn twee goede benaderingen voor het onder controle krijgen van stress en angst. Ten eerste moet een persoon de diagnose krijgen. Ten tweede moet hij of zij dan dagelijks verplichte ontstressende activiteiten doen.

Het verminderen van stress en angst is niet altijd een gemakkelijke taak, vooral niet als iemand te druk is. Dit is het moment waarop het raadplegen van een psychiater een goed idee is. Een goede professional kan een dergelijke aandoening diagnosticeren en behandelen. Het nemen van geneesmiddelen is voor sommige mensen de juiste keuze omdat ze niet de wilskracht hebben om hun schema wat minder vol te maken. Het is een veel voorkomende fout om te denken dat alleen mensen met ernstige psychische aandoeningen moeten worden behandeld door psychiaters. Helaas is stress een stille moordenaar en moet het zeer serieus worden genomen. Soms kunnen natuurlijke supplementen ook de stressniveaus helpen verminderen.

Een veel betere oplossing is om sport als natuurlijke techniek, om stress en angst onder controle te houden, te gebruiken. Er zijn twee soorten sport die moeten worden overwogen – een sport die je in het weekend doet en de dagelijkse activiteiten. Tijdens het weekend kunnen mensen wandelen, paardrijden, vissen, golfen, kanoën etc. Op doordeweekse dagen is er meestal minder tijd voor sport en een aantal goede activiteiten zijn dan bijvoorbeeld wat bewegen in de tuin, naar de sportschool gaan, yoga, pilates, meditatie, Tai Chi enz. Een andere manier om stress te verminderen, is het aanzienlijk beperken van de inname van cafeïne. Dit is een moeilijke stap omdat cafeïne verslavend is. Volgens het British Journal of Addiction is één op de tien angstaanvallen echter aan cafeïneverslaving gerelateerd.

Als het gaat om het onder controle krijgen van stress en angst, zijn er twee belangrijke strategieën, die overwogen kunnen worden. In sommige gevallen kan een persoon hulp nodig hebben van een medische professional. Er is een verscheidenheid aan stress en angst gerelateerde aandoeningen, die kunnen worden behandeld met geneesmiddelen. De beste strategie is echter een verandering van de levensstijl. Dit omvat een vermindering van de inname van cafeïne, voldoende slaap krijgen en dagelijks deelnemen aan sportgerelateerde activiteiten.

Klik hier voor onze website

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/