Say it
Image default
Dienstverlening

Tips voor het beveiligen van je huis

In Nederland worden er elk jaar tienduizenden inbraken gepleegd. Gelukkig is er veel dat je zelf kunt doen om inbraken te voorkomen. In dit artikel geven we je 5 slimme tips om inbraken mee te voorkomen. Denk aan goede sloten, een alarmsysteem en beveiligingscamera’s. Maar ook het verbergen van waardevolle spullen kan helpen om inbrekers buiten de deur te houden.

Tip #01: Investeer in goede sloten

De eerste en belangrijkste tip is om in te investeren in goede sloten. Een inbreker kan namelijk gemakkelijk een oud of slecht slot forceren. Zorg er dus voor dat je deuren en ramen voorzien zijn van stevige cilindersloten of meerpuntssluitingen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de sloten regelmatig worden gecontroleerd door een erkende slotenspecialist, zoals Slotenmaker Delft.

Tip #02: Laat geen sleutels achter in het slot

Inbrekers weten precies hoe ze een sleutel in het slot kunnen manipuleren om zo de deur open te krijgen. Zorg er dus altijd voor dat je sleutels niet in het slot laat zitten, ook al ga je maar even weg. Als je toch iemand anders moet laten opendoen, geef dan een tijdelijk toegangscode of laat de sleutel bij een buurman of -vrouw achter.

Tip #03: Zorg voor een goed alarmsysteem

Een inbraakalarm is een goede manier om inbrekers af te schrikken. Er zijn verschillende soorten alarm systemen op de markt, dus kijk goed naar wat je nodig hebt. Een aanrader is een alarm dat is aangesloten op een meldkamer, zodat de inbraak direct wordt opgemerkt.

Tip #04: Beveilig je huis met beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s helpen om inbrekers af te schrikken en eventuele inbraken vast te leggen. Er zijn allerlei soorten beveiligingscamera’s verkrijgbaar, dus kies er eentje die bij jouw woning past. Let wel op: plaats de camera’s niet in privéruimtes, zoals de slaapkamer of badkamer.

Tip #05: Zorg voor goede verlichting

Een inbreker kan gemakkelijk in een donkere hoek wegkruipen om ongezien binnen te komen. Zorg er dus voor dat alle (buiten)verlichting in goede staat is en automatisch aangaat wanneer het donker wordt. Als je op vakantie gaat, zet dan een timer in zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.