Say it
Image default
Dienstverlening

Elektricien of elektromonteur?

Als je in het technische vak wilt beginnen heb je verschillende takken waar je uit kunt kiezen. Er bestaan verschillende benaming voor verschillende technische beroepen. Als je de opleiding tot elektricien wilt volgen zal je ook wel eens het woord elektromonteur tegen komen. Dit omdat deze twee woorden voor dezelfde functie worden gebruikt. Als je een elektricien bent ben je dus ook een elektromonteur. Met deze functie ben je veel inzetbaar vanaf huizen tot aan nieuwbouw scholen. Je kunt als elektromonteur overal werken, bijvoorbeeld in de regio Zoetermeer. Dan wordt jouw functienaam Elektromonteur Zoetermeer.

Opleiding tot elektromonteur

De opleiding tot elektromonteur kan op verschillende scholen en niveaus. De opleiding elektromonteur bestaat uit een basisopleiding en je kunt hierna specialisaties en cursussen volgen. Zo kun je meer aanbieden aan je klanten. Ook kun je bij verschillende bedrijven en steden ervaring opdoen. Zo heb je elektromonteur zoetermeer, Den Haag of leiden. Als elektromonteur kun je overal aan de slag. De opleiding tot elektromonteur kun je dus volgen op verschillende manieren, dit kan door voltijds op school te zitten maar ook door te werken en te leren. Hierdoor kun je kiezen tot meer theorie of meer praktisch opgeleid worden, en kun je kijken waar je kracht ligt.

Werk van een elektromonteur

Het werk van een elektromonteur is heel veelzijdig. Van elektra bedradingen leggen tot aan bouwtekeningen bestuderen voor een nieuwbouw project.

Niet alleen het installeren is een belangrijk deel van je werk maar ook, onderhouden en repareren van elektra. Ook zal je je werk uitoefenen op verschillende apparaten en machines. Dit werk is erg technisch dus moet je hierin erg technisch inzicht hebben om goed en veilig in dit vak te kunnen werken. Ook moet je er rekening mee houden dat het werk van een elektromonteur erg zwaar kan zijn, dit verschilt per klus maar het kan fysiek zwaar werk worden.