Say it
Image default
Bedrijven

Een magneet voor je kleding gebruiken

Een magneet voor in je kleding kan er voor zorgen dat je kleding goed sluit en heeft soms ook wel andere doeleinden. Vaak is de magneet voor je kleding gemaakt met een sluiting van het materiaal kunststof. Dit wordt gedaan doordat een magneet zelf vaak niet waterbestendig is en zeker niet voor de hoeveelheden water waar het mee te maken krijgt wanneer dit wordt gewassen in wasmachine, maar de hoeveelheden water van het op de hand wassen van de kledingstukken zijn ook eigenlijk al te veel voor een niet gesealde magneet met een kunststof laag. Het is daarnaast ook erg onhandig wanneer je een magneet voor in je kleding niet gewoon in de wasmachine kan doen. 

Geen roest

Een magneet voor je kleding is ook geheel gemaakt zodat er geen roest op de magneet zal ontstaan. Niet alleen kan de magneet goed in de wasmachine en op de hand worden gewassen, maar is ook geschikt om te gebruiken ineen vochtige ruimte, zoals bijvoorbeeld een badkamer. In de seal dat gemaakt is van een kunststof laag zitten magneetschijven die vaak plat zijn. Op deze manier kan je de magneet voor je kleding makkelijk aanbrengen zonder dat dit veel ruimte in de kleding inneemt of dat je er hinder van ondervindt. De vorm van de magneet voor je kleding is meestal rond, maar wordt ook geleverd in een vierkante vorm. 

2 magneten

Als je twee van de soorten besteld kan je deze als magneet voor je kleding bij elkaar gebruiken. Elke magneet heeft namelijk een kant van het noorden en een kant van het zuiden. Deze staan met elkaar in verbinding, waardoor het effect van de magneet naar voren komt en gebruik kan worden om bijvoorbeeld een sluiting in kleding te maken. Ideaal voor een onzichtbare sluiting, waarbij je liever geen knoop of rits ziet zitten.