Say it
Image default
Bedrijven

Codeersystemen

Codeersystemen bestaan nog niet zo heel lang, maar toch hebben deze systemen ongelofelijke impact gehad op het dagelijkse leven van de consument van vandaag. De codeersystemen die tegenwoordig in gebruik zijn omvatten vooral producten. Hierbij kun je denken aan elk product wat in de supermarkt te koop is. Al deze producten zijn voorzien van een barcode, waarmee verschillende dingen afgelezen kunnen worden. Met behulp van een barcode maker wordt er voor elk product een unieke streepjescode gemaakt, waar onder andere dingen als de houdbaarheidsdatum, datum van inkoop of ingrediënten te zien zijn. Zo’n barcode voegt dus enorm veel informatie toe aan het product. De barcodes worden vooral gebruikt voor de etikettering van levensmiddelen in supermarkten en andere winkels. Zonder dit systeem zou alles met de hand genoteerd moeten worden, zoals in de 18e en 19e eeuw werd gedaan bij bijvoorbeeld groenteboeren of verkopers van kledij.

De komst van de barcodes heeft niet alleen de winkeliers goed gedaan, maar heeft ook erg bijgedragen aan de gezondheid van de economie. Door de barcodes werd het mogelijk om grotere partijen te gaan verkopen en om in het algemeen makkelijker en sneller dingen te verkopen. Dit heeft zijn steentje bijgedragen aan de gezonde economie die we vandaag de dag kennen.

Zonder barcodes zouden de rijen in winkels een stuk langer zijn. Kan jij je voorstellen dat er voor elke verkocht product een boekhouding in schrift bijgehouden zou moeten worden? Dat betekent dat er per product meerdere aspecten genoteerd zouden moeten worden, dit vertraagt de doorloopsnelheid van de winkel ontzettend. Om deze reden is de barcode en de bijbehorende printers een enorm goede uitvinding geweest.

Wist je dat bij het lezen van een barcode niet de zwarte pijlers worden gelezen door het apparaat, maar juist de witte vlakken tussen de pijlers de code doorgeven aan het apparaat?

https://coding.koenig-bauer.com/nl/