Say it
Image default
Gezondheid

Onderzoek

Dat onderzoekers af en toe met de meest opmerkelijk nieuwsfeitjes blijft komen bewijzen de uitkomsten van een recent onderzoek wel. Bespoten groente en fruit is slecht voor de hoeveelheid zaadcellen van mannen. Buiten de hoeveelheid zaadcellen om hebben de bespoten groente en fruit ook een nadelige invloed op de kwaliteit van de zaadcellen. Aan het onderzoek hebben ruim 150 mannen meegedaan die tussen 2007 en 2012 in totaal allen 338 keer sperma hebben ingeleverd. Al deze mannen vulden vragenlijsten in met betrekking tot hun levensstijl en hun eetpatroon. Bij het onderzoek heeft men rekening gehouden met overige nadelige factoren voor het sperma zoals roken en een hoog BMI.

De onderzoekers maakten een tweedeling in de groente en fruit die de mannen aten. Zo zijn er groenten die veel bespoten worden zoals appels, peren en spinazie en er zijn groente en fruit die weinig bespoten worden zoals bonen, uien en grapefruit. Hierna gingen de onderzoekers op zoek naar het verband tussen het eten van bespoten groente en fruit en de spermakwaliteit. Uit het onderzoek bleek vervolgens dat mannen die veel bespoten groente en fruit eten zo’n 50 procent minder zaadcellen hebben dan mannen die niet vaak bespoten groente en fruit eten. Hoewel deze resultaten best schokkend zijn benadrukken de onderzoekers dat er nog wel veel meer onderzoek naar dit onderwerp moet worden gedaan.

Daarnaast zeggen de onderzoekers ook dat dit onderzoek niet genoeg diepgaand nog is om te concluderen dat je beter maar kunt stoppen met het eten van bespoten groente en fruit. Als mens wil je natuurlijk ook gewoon voldoende vitamines binnenkrijgen. Gelukkig zijn er ook vitamines zoals vitamine d die je binnenkrijgt vanuit zonlicht in plaats van voeding. Buiten dat kun je natuurlijk ook gewoon je vitamines binnenkrijgen met behulp van voedingssupplementen. Deze supplementen kun je bijvoorbeeld bestellen bij de webwinkel topvitamins.nl.

http://www.topvitamins.nl/