Say it
Image default
Beauty en verzorging

Wat is mesotherapie precies?

Mesotherapie is een steeds populairdere behandeling die eenvoudiger is dan je zou denken en tal van voordelen biedt voor je huid en lichaam. In dit artikel bespreken we wat mesotherapie is, hoe het werkt, waarvoor het wordt toegepast, en wat je kunt verwachten als je deze behandeling wilt ondergaan.

De basis van mesotherapie

Mesotherapie is een behandeling die is bedacht door de Franse arts Michel Pistor in de jaren vijftig. Bij deze procedure worden kleine hoeveelheden medicijnen, vitamines, mineralen en andere bioactieve stoffen rechtstreeks in de huid gebracht met behulp van dunne naalden. Dit helpt om de huid te verbeteren en er beter uit te laten zien, maar het kan ook voor andere medische en cosmetische doelen worden gebruikt. Laten we meer te weten komen over hoe het werkt.

Hoe werkt mesotherapie?

Mesotherapie werkt eigenlijk heel simpel: bij deze behandeling worden met hele dunne naaldjes actieve stoffen rechtstreeks in je huid geprikt. Dit gebeurt op de plekken waar je de behandeling nodig hebt. Stel dat je rimpels wilt verminderen, dan komen de stoffen precies daar terecht. Ook zorgt mesotherapie ervoor dat je huid zelf weer meer collageen en elastine aanmaakt, die belangrijk zijn voor een strakke en elastische huid. En door de kleine prikjes verbetert de bloedcirculatie in je huid, waardoor het beter voedingsstoffen opneemt en afvalstoffen afvoert. Kortom, mesotherapie is een eenvoudige manier om je huid te verbeteren en jonger te laten ogen.

Toepassingen van mesotherapie

Mesotherapie bij Mourits huidtherapie heeft verschillende toepassingen, zowel voor medische als cosmetische doeleinden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je huid te verjongen, waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen, en je huid er gladder en strakker uitziet. Als je last hebt van cellulitis, kan mesotherapie helpen om die vervelende putjes in je huid te verminderen door vet af te breken en de doorbloeding te stimuleren. Ook is het handig voor haargroei, omdat het de haargroei kan bevorderen door voedingsstoffen direct in je hoofdhuid te brengen, wat resulteert in dikker en gezonder haar. Kortom, mesotherapie is veelzijdig en kan je op verschillende manieren helpen om er beter uit te zien en je beter te voelen.