Say it
Image default
Adverteren

LED LAMPEN PROJECTOREN VERSUS UHP PROJECTOREN

Er is veel discussie over de voor-en nadelen van de LED projector ten opzichte van de UHP (of conventionele) digitale projector. Dit artikel zal kort onderzoekt de UHP en LED-lichtbron voor projectoren en bespreken de voordelen en nadelen van elke techniek.

De “Standaard” – Projector Lamp (UHP) – De “standaard” digitale projector met een lamp in dienst van de meeste projectoren deze dagen is de UHP lamp, die staat voor Ultra High Performance. Echter die in de industrie door te verwijzen naar deze lamp als de “Ultra Hoge Druk” lichtbron vanwege haar neiging om te ontploffen! Zonder al te technisch is deze lamp werkt op zeer hoge drukken en temperaturen, vaak in meer dan 950 – dezelfde temperatuur als de motor uitlaat! De voordelen van de UHP lamp is eenvoudig – Helderheid. De UHP-lamp levert enorme hoeveelheden van helderheid, een enkele 150W lamp kan leveren over 9000 Lumen, ongeveer 10x helderder dan de gemiddelde autootive koplamp.

Deze massaal helder licht-bron kunt projectoren te bereiken, 2000, 3000, en soms zelfs 4000 lumen of meer – helder genoeg om punch zelfs door zonlicht voor een duidelijke, heldere, geprojecteerde scherm. Echter de nadelen van UHP-lampen zijn veel. Eerst veel van deze lampen alleen de laatste duizend uur. De meeste fabrikanten beweren dat 2000-3000 uur, maar die zijn meestal laboratorium werktijden, de echte omstandigheden soms opbrengst van minder dan 1000 uur werkingstijd. UHP lampen zijn duur om te vervangen, vaak $200-300 voor de lamp van de vergadering, met de meeste van de kosten gebouwd in veiligheid en koeling functies die nodig zijn voor het bedienen van de UHP lamp. Ten tweede zijn deze lampen, hebben vaak problemen met het leveren van een stabiele kleur spectrum als ze ouder worden. In tegenstelling tot de Led ‘ s hebben een zeer gerenommeerde en stabiele kleur-uitgangen, die de kleuruitvoer van een UHP lamp heeft de neiging om te veranderen over de tijd, wat kan leiden tot een uitgewassen of anderszins onevenwichtige weergave.

Bovendien UHP lampen, zoals de meeste filament op basis van licht-bollen, zijn minder duurzaam dan Led ‘ s. Wanneer u reist met een projector is het niet ongewoon om de UHP lamp mislukt als gevolg van de stoten en schokken van de reis. En tot slot UHP lampen zijn groot. Voornamelijk vanwege uitgebreide koeling benodigd, is het uiterst moeilijk om de bouw van een kleine UHP lamp van de projector. Het onvermogen om de miniaturisering van de UHP lamp van de projector resulteert in een lage draagbaarheid vergeleken met de nieuwe LED-gebaseerd pico, micro-en mini-projectoren. Ondanks de nadelen van de UHP lamp, ultra-hoge helderheid van projectoren zal altijd in de vraag. Met LED-projectoren niet te dicht bij het afstemmen van de helderheid van de UHP projector, de UHP lamp van de projector blijft een projector lichtbron voor de komende jaren. De LED-projector – Nieuw voor de projector industrie en verlichting in het algemeen is de LED. De light-emitting-diode is een halfgeleider die licht uitzendt als energie wordt toegepast. Want het is een halfgeleider is geschikt om te worden uiterst klein, maar het uitzenden van een hoge helderheid. De voordelen van LED-projectoren zijn er vele. Om te beginnen de Led ‘ s in een LED-projectoren laatste 10 tot 100 keer langer dan traditionele UHP lampen. Veel LED-projectoren, kan op 10.000 tot 100.000 uur of meer te wijten aan de langdurige LED-lichtbron zoals gu10 led spots. Een LED-projector hoeft niet zorgen te maken over de lamp verandert – als een 15.000 uur-LED projector is een full-time werknemer kan werken voor 7,5 jaar zonder uit te branden! Dit betekent dat er geen “verbruiksartikelen” of onderhoud kosten in verband met een LED-projector, vergeleken met een normale UHP projector.

http://www.leds-depot.be/