Say it
Image default
Aanbiedingen

Portretfotografie

De langst beoefende tak van de fotografie door fotograaf Vincent Hartman is toch wel portretfotografie. Hij staat daarin niet alleen, per slot van rekening is de fotografie daar zo’n beetje begonnen als alternatief voor de geschilderde portretten. Hij begon eind jaren tachtig met het fotograferen van klasgenoten met behulp van de studioflitsinstallatie van fotoclub Zwolle. Nu 25 jaar verder is dit uitgegroeid tot een van de meest belangrijke takken van zijn fotografiebedrijf STUDIOVHF. De Zwolse fotograaf heeft nu zijn fotostudio net buiten Zwolle in het Sallandse dorp Heino. De oude gemeentegrenzen van Heino sluiten aan de oostkant van Zwolle aan de wijk Zwolle-Zuid en het industrieterrein de Marslanden. De studio draait nog steeds voor het overgrote deel op klanten vanuit de stad Zwolle.

Fotograaf Fotostudio Zwolle

STUDIOVHF is gespecialiseerd in reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie bedrijfsfotografie en redactionele fotografie. Een belangrijk onderdeel van bedrijfsfotopgrafie en redactionele is het maken van portretfoto’s op locatie, voor in jaarverslagen, websites en redactionele artikelen. Onder de naam Vincent Hartman Fotografie worden er ook portretten gemaakt in de studio voor particuliere opdrachtgevers. Dit kunnen individuele portretten zijn, maar ook famileportretten met groepen tot 20 personen. Ook werkt de fotograaf samen met een aantal lokale visagisten en haarstylisten voor de zogenaamde ‘mini make-overs’ en beautyshoots. Ook verzorgt de fotograaf veel portretten voor covers van vakbladen tijdschriften en enkele regionale kranten.

Portretfotografie

Door de grote variatie in portretyfoto’s en de onberekenbare factor mens, blijft portretfotografie een van de mest fascinerende takken van het vak fotografie. Portetfotografie kent vele verschillende toepassingen en onderverdelingen:

  • profielfoto’s voor websites, socialmedia en sollicitatiebrieven;
  • familiefoto’s in verschillende samenstellingen, zowel op locatie als in de studio gemaakt;
  • zakelijk portret, een portret van een persoon die functie of omgevings gerelateerd is;
  • redactioneel portret, een portret passend bij het artikel, in een landschap, stad of dorp of bedrijf/organisatie;
  • beauty of glamourportret, een portret waarbij iem,and er op haar (soms zijn) beste uitkomt. In samenwerking met sylistes;
  • karakterportret, een portret waarin iemand zo natuurgetrouw mogelijk wordt afgebeeld. Dus niet ‘benaderbaar en vriendelijk lachen als met profielfoto’s, maar rustig, genietend of peinzend. 

Ieder type portret vraagt om zijn eigen sfeer, lichttechniek en opnametechniek. De jarenlange ervaring van de fotograaf uit Zwolle komt hier goed van pas. Wij nodigen u uit om een indruk te krijgen via bovenstaande video en de website te bekijken.