Say it
Image default
Aanbiedingen

Motten Bestrijden – Hoe aan te pakken

Ieder huishouden krijgt wel eens te maken met motten. Deze kom je dan voor het slapen gaat of vroeg in de morgen tegen en dan schrik je. Hoe komt deze mot hier, zijn er meer, zijn mijn kleren beschadigd en ga zo maar door. Vaak als er één mot aanwezig is zijn er meer. Dit is echter niet altijd zo. Het kan voorkomen dat er toevallig één naar binnen vliegt en het bij deze ene blijft. Echter zijn er toch vaak wel meer. Vaak zijn dit kleine motten die niet snel opgemerkt worden. Al helemaal niet wanneer deze zich in kasten bevinden. Ze gaan vaak in het donkerste hoekje zitten omdat ze niet van licht houden, al vliegen ze vaak wel naar lichtbronnen toe. Dat klinkt tegenstrijdig en dat is het ook wel een beetje. Het is namelijk niet zo dat motten licht niet kunnen verdragen, dat kunnen ze namelijk wel. Echter hebben zij een ander ritme dat wij, en zijn liever nachts actief dan overdag.

Soorten Motten

Er zijn verschillende soorten motten. De bekendste is toch wel de kleermot. Zij vinden textiel heerlijk en snoepen vaak van kledingstukken. Kleermotten worden vaak bestreden met mottenballen. Deze kunnen bij iedere drogisterij, blokker etc gekocht worden. In principe werken deze Mottenballen goed, echter niet in het geval het gaat om heel veel motten. De mottenballen geven een geur af dat er voor zorgt dat de omgeving in bijvoorbeeld een kast wordt onderdrukt. Wij mensen merken daar niks van, al vinden wij de mottenballen vaak wel stinken maar dat is het ook wel. Voor de mot is het zeer onaangenaam en hij wil de kast of plaats dan ook zo snel mogelijk verlaten.

Meelmot: meelmotten houden van zetmeelrijk voedsel. Zij bevinden zich vaak in voorraadkasten of andere kastjes waar zetmeelrijke etenswaarden worden bewaard. Meelmotten worden vaak gevangen met plakstickers, deze hang of leg je neer, en zodra de motten erop gaan zitten kunnen zij niet meer weg vliegen. Indien het gaat om veel motten is het verstandig om meerdere plakstickers te gebruiken.

Verder zijn er nog de vruchtmotten en cacaomotten. Vruchtmotten tref je aan op fruitschalen. Markten hebben hier vaak last van als ook fruitbomen en plantages etc.

Klik voor meer informatie over het bestrijden van Motten

https://www.antivliegenshop.nl/Mottenvangers-Mottenbestrijding