Say it
Image default
Aanbiedingen

Maak een goede start met een eigen prefab aanbouw

De drie grootste troeven van een prefab aanbouw? De snelle levertijd, de prachtige afwerking en de razendsnelle installatie. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. En dat is het ook. Maar zorg er wel altijd voor dat je een goede start maakt door de nodige voorbereidingen te treffen. En hoe pak je dat nu het beste aan? En waar moet je allemaal rekening mee houden? We geven je alvast een paar handige tips in deze blog. 

Ga van tevoren eerst even na of je een vergunning nodig hebt voor de aanbouw 

Denk van tevoren altijd aan het aanvragen van de nodige vergunningen. In sommige gevallen is het namelijk nodig om een vergunning aan te vragen voor het bouwen van een aanbouw. En gaat het om een aanbouw van minder dan vijf meter hoog en minder dan vier meter diep? In dat geval is er vaak geen vergunning nodig. Informeer van tevoren bij de gemeente altijd even wat de regels zijn en welke vergunningen nodig zijn. 

Vraag een offerte op voor een goed prijsindicatie 

Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen voordat je met een aannemer in zee gaat. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen en kun je vergelijken welke aannemer het beste aan jouw wensen kan voldoen. De samenwerking moet immers goed aanvoelen en je wilt zeker zijn van een partij die de afspraken altijd netjes nakomt. 

Houd rekening met de snelle productie en levertijd 

Goed om te weten! Een prefab aanbouw kan snel gebouwd worden, maar het is belangrijk om een realistische planning te maken. Houd bijvoorbeeld rekening met de levertijd van het bouwsysteem en de planning van de aannemer. Het is daarom altijd een goed idee om snel even een keer contact op te nemen en je wensen en eisen door te geven aan een specialist. 

 
 

https://houseoflo.nl/aanbouw/