Say it
Image default
Aanbiedingen

Is triple glas de investering waard?

Als je bezig bent met het bouwen, renoveren of energiezuiniger maken van je woning, is het van belang om stil te staan bij de isolatie. Een van de opties die je hebt is het plaatsen van triple glas in je ramen. Dit type glas bestaat uit drie glasplaten in plaats van de standaard twee en wint aan populariteit. Maar is triple glas ook werkelijk de investering waard?

 

In deze tekst worden de voordelen en nadelen van triple glas onder de loep genomen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw woning en budget.

 

Voordelen van triple glas

Het grootste voordeel van triple glas is de verbeterde isolatie. Door de extra glasplaat is de thermische isolatie veel beter dan bij dubbel glas. Hierdoor blijft het in de winter warmer binnen en in de zomer juist koeler. Bovendien is er minder energie nodig om de woning op de gewenste temperatuur te houden, wat zich vertaalt in een lagere energierekening. Een ander voordeel is de geluidsisolatie. Triple glas fungeert als een filter voor geluid, waardoor omgevingsgeluiden minder goed hoorbaar zijn in huis. Dit kan vooral gunstig zijn als je in een drukke omgeving woont, bijvoorbeeld in de buurt van een snelweg.

 

Nadelen van triple glas

Het grootste nadeel van triple glas is de prijs. De aanschafkosten zijn hoger dan bij dubbel glas. Bovendien is het gewicht van triple glas groter, wat vereist dat er bij het plaatsen rekening wordt gehouden met de draagkracht van de kozijnen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Ten slotte is onderhoud bij triple glas belangrijk. Vanwege de extra glasplaat zijn er meer randen waar vuil zich kan ophopen. Het regelmatig schoonmaken is dan ook van belang om beschadiging van het glas te voorkomen.

 

Wanneer is triple glas de investering waard?

Triple glas is vooral interessant als je in een zeer energiezuinige woning wilt wonen. De betere isolatie zorgt voor minder energieverbruik en kosten op de lange termijn. Ook als je in een drukke omgeving woont en hinder hebt van omgevingsgeluiden, kan triple glas uitkomst bieden. Als de hogere aanschafkosten een struikelblok vormen, kun je ook kiezen voor HR++ glas. Dit type glas heeft twee glasplaten met een speciale coating en biedt al aanzienlijk betere isolatie dan gewoon dubbel glas. Bovendien ligt de prijs van HR++ glas lager dan die van triple glas.

 

https://glasgigant.nl