Say it
Image default
Aanbiedingen

4 veelgestelde vragen over scootmobielen beantwoord

Overweegt u om een scootmobiel aan te schaffen? Bijvoorbeeld omdat u minder mobiel begint te worden, maar nog wel van huis wilt kunnen? Wellicht heeft u nog enkele vragen die u graag beantwoord ziet. In deze blog willen we antwoord geven op vier veelgestelde vragen over scootmobielen. Hopelijk stellen onderstaande antwoorden u in staat om een weloverwogen beslissing te maken.

 

Hoeveel kilometer kan ik met mijn scootmobiel rijden?

Hoeveel kilometer u met uw scootmobiel kunt rijden, wordt aangeduid met de term ‘actieradius’ en hangt van heel veel verschillende factoren af. Een eerste hele belangrijke factor is natuurlijk de grootte van de accu. Een kleinere accu zult u vaker moeten opladen dan een grotere accu. Daarnaast wordt de actieradius ook beïnvloed door onder meer uw gewicht, de kwaliteit van het wegdek en de bandenspanning. Staat er veel tegenwind of moet u een helling op? Dan zal de actieradius minder worden.

 

Hoe snel kan ik met mijn scootmobiel rijden?

Scootmobielen zijn tegenwoordig zo doorontwikkeld dat sommige modellen de 20 tot 25 kilometer per uur met gemak weten te halen. Dit geldt vooral voor scootmobielen met drie wielen. Deze zijn wendbaarder en kunnen hogere snelheden halen dan scootmobielen met vier wielen. Zo bent u snel op uw bestemming en kunt u makkelijk in het overige verkeer meekomen. Bent u bang dat u te snel rijdt in de supermarkt of op het voetpad bijvoorbeeld? Veel scootmobielen beschikken over een snelheidsbegrenzer die u zelf kunt instellen.

 

Heb ik een speciaal rijbewijs nodig voor mijn scootmobiel?

U heeft geen speciaal rijbewijs nodig voor uw scootmobiel. Sommige mensen denken van wel omdat een scootmobiel best hard kan gaan, maar het is dus niet waar dat u een rijbewijs nodig heeft om een scootmobiel te mogen besturen. Echter geldt er wel een minimum leeftijd van 16 jaar wanneer de scootmobiel sneller kan rijden dan tien kilometer per uur.

 

Wanneer doe ik er goed aan een opvouwbare scootmobiel te kopen?

Een opvouwbare scootmobiel is een goede keuze wanneer u de scootmobiel mee wilt kunnen nemen onderweg. Bijvoorbeeld tijdens een dagje uit. Een opvouwbare scootmobiel is namelijk vrij klein en compact en kunt u hierdoor eenvoudig in de kofferbak van de auto plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de actieradius een stuk kleiner is en dat de scootmobiel vaak niet sneller kan dan zes kilometer per uur.

 

https://www.zorgmiddelenaanhuis.nl/